Vraag aan 10 mensen waar ze willen reizen en de helft zal Australië antwoorden. Dat geeft de populariteit van het land aardig weer. Australië is net zo groot als Amerika . Er is zo veel te zien dat het niet te doen is om alle bezienswaardigheden Australië in één reis te bezoeken. Australië is een synoniem voor avontuur, zomer en een ontspannen leven. Dit, in combinatie met de highlights maakt Australië tot een fascinerende bestemming.

Bezienswaardigheden Australie

Elk aspect van het Australische leven en de cultuur is een kleine reisje op zich. En hoewel het land net zo groot is als Amerika wonen er maar 23 miljoen mensen. Daarmee is Australië één van de dunst bevolkte landen ter wereld.

‘Most of the action’ vind je bij de kust. De meeste Australiërs leven binnen 20 kilometer van de kust. En dat is niet vreemd met zulke mooie stranden. Maar de bezienswaardigheden Australië bestaan uit meer dan stranden. Wat dacht je van de iconische Outback, de gigantische bossen, het droge binnenland of het cultuurrijke noorden met de inheemse volken.

TIP – hieronder vind je het overzicht van alle bezienswaardigheden Australie

Wat is er te zien?

Australië is een ruig, maar ontzettend mooie plek, een land waarvan met rode zandstranden, kleurrijke riffen, bruisende steden, gigantische bossen en inheemse volken. Wat dacht je van een paar coole steden? De meeste Australiërs (89%) wonen langs de kust in de steden. De steden moeten dus wel leuk zijn! Sydney is de glamoureuze stad met ‘world class’ stranden terwijl Melbourne de kunsthoofdstad is met gezellige bars en heelrijk eten.

Maar Australië biedt meer dan steden. Het is een land met adembenemend mooie natuur. Het is rijk aan regenwoud, maar ook rotsachtige gebieden zoals Uluru. En dan heb je nog Kakadu en de Kimberley Region. De kustlijn, met eilanden en afgeleden stranden, is wild en prachtig. En je vindt hier wildlife zoals nergens anders met kangoeroes, krokodillen, wombats en wallabies en nog veel meer!

Uluru

Wat wij vinden: Oceanië-Expert 4.5

Great Barrier Reef

Ga je naar Australië, dan is het een must om een bezoek te brengen aan Great Barrier Reef. Great Barrier Reef wordt ook wel een van de wereldwonderen of ‘het grootste levende organisme’ ter wereld genoemd. Je kunt er prachtig duiken, maar je kunt ook van een afstand genieten van het prachtige beeld van dit bijzondere natuurverschijnsel. 

Daintree Rainforest

Wat wij vinden: Oceanië-Expert 4.7

Fraser Island

Je dacht misschien altijd dat de Sahara het grootste aantal zandkorrels ter wereld bevat, maar eigenlijk is dit niet het geval. Fraser Island is namelijk het grootste zandeiland van de wereld en dit eiland bevat meer zandkorrels dan de beroemde Sahara. Je huurt een 4×4 op Fraser Island en je kunt het hele eiland verkennen.

Purnululu National Park

Wat wij vinden: Oceanië-Expert 4.7

Kimberley Region

Australië kent prachtige natuurgebieden, maar er zijn niet veel ongerepte, woeste en ruige natuurgebieden in het land te vinden. Wil jij tijdens jouw reis door Australië echt een bezoek brengen aan een stuk ongerepte natuur? Dan ga je naar Kimberley in West-Australië. De natuur in dit gebied is woest, ruig en echt ongerept te noemen.

Whitsunday Islands

Altijd al een onbewoond eiland willen bezoeken? Op Whitsunday Islands is het mogelijk. De eilanden die onder deze eilandengroep vallen zijn werkelijk prachtig en lijken wel uit een droom te komen, maar ze zijn nog altijd onbewoond. Een prachtig stukje natuur, dat op geen enkele manier aangetast is door de mens.

Great Ocean Road

The Great Ocean Road is niet zomaar een weg in Australië. Het is een 240 kilometer lange weg die langs de zuidwestkust van het land loopt en je op vele prachtige uitzichten en bijzondere bezienswaardigheden trakteert. Kijk je aan de ene kant van de auto uit het raam, dan zie je de prachtige stranden van Australië.

Blue Mountains National Park

Wat wij vinden: Oceanië-Expert 4.8

Bondi Beach

Je gaat niet alleen naar Sydney voor de vele bijzondere bezienswaardigheden in de stad, maar ook zeker voor Bondi Beach. Bondi Beach is het bekendste strand van Australië en dit is niet voor niets, want het strand is simpelweg prachtig en echt een must om te bezoeken

Brisbane

Brisbane was ooit een belangrijke strafkolonie voor Australië, maar tegenwoordig is de bijzondere stad de hoofdstad van deelstaat Queensland. De stad staat vooral bekend om de relaxte sfeer die er heerst en de vriendelijke mensen die er wonen, maar ook om het bruisende uitgaansleven. Houd je wel van een feestje, dan ben je in Brisbane zeker in de juiste stad aangekomen voor een leuke avond.

Byron Bay

Byron Bay is een hippiedorpje dat voornamelijk bezocht wordt door surfliefhebbers. De baai bij het dorp is eindeloos lang en de golven die op de branding van Byron Bay beuken, zijn ideaal om op te surfen. Niet alleen voor gevorderde surfers, maar ook zeker voor mensen die voor het eerst op een surfplank stappen.

Canberra

Dat Canberra de hoofdstad is van Australië, weten eigenlijk maar weinig mensen. De meeste mensen denken dat Sydney de hoofdstad van het land is, maar dit is niet het geval. In het jaar 1908 werd namelijk besloten om Canberra te bouwen als nieuwe hoofdstad van het land en dit is nu net wat de stad zo bijzonder maakt. Ben je in de stad, dan zie je gewoon dat men alles op alles heeft gezet om een bijzondere hoofdstad te maken voor Australië.

Darwin

Darwin is de noordelijkste grote stad van Australië, die ver van de bewoonde wereld van het land ligt. Nu vraag je je misschien af of het wel de moeite waard is om naar Darwin te reizen en de bewoonde wereld van Australië achter je te laten, maar deze stad is een echte must-see.

Kakadu National Park

Wat wij vinden: Oceanië-Expert 4.7

Melbourne

Melbourne wordt ook wel de culturele hoofdstad van Australië genoemd. In de stad wonen 3,5 miljoen mensen, maar hier merk je eigenlijk niets van als je in Melbourne bent. Dit komt omdat de sfeer van de stad in Victoria zo relaxed is, dat je niet het idee hebt in een drukke wereldstad te zijn.

Perth

Perth is de meest afgelegen grote stad van de wereld. Je komt er niet zomaar, maar eigenlijk wil je deze bijzondere stad ook zeker niet missen als je in Australië aan het rondreizen bent. De skyline van de stad is prachtig, de sfeer is goed en je kunt er ook nog eens heerlijk naar het strand.

Queensland

Wat wij vinden: Oceanië-Expert 4.0

Sydney

Sydney is een bijzondere stad, die het beste van twee werelden biedt. Zo heeft Sydney iconische bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken als je in de unieke stad bent

Tasmanië

Veel toeristen die naar Australië gaan, slaan Tasmanië over tijdens hun rondreis door het land. Wij vinden dit erg jammer, want Tasmanië is een heel bijzonder eiland dat eigenlijk niet overgeslagen moet worden tijdens een rondreis in Australië. Wat het eiland zo bijzonder maakt, is het feit dat de natuur hier nog echt ongerept is

Victoria

Victoria is misschien de kleinste staat van Australië, maar het gebied is nog altijd 5,5 keer zo groot als Nederland. Daarnaast hoef je je zeker niet druk te maken dat je zo door de attracties van de kleine staat heen bent, want Victoria is erg dichtbevolkt en kent vele unieke attracties die zeker de moeite waard zijn tijdens jouw rondreis.

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.