Vraag aan 10 mensen waar ze willen reizen en de helft zal Australië antwoorden. Dat geeft de populariteit van het land aardig weer. Australië is net zo groot als Amerika . Er is zo veel te zien dat het niet te doen is om alle bezienswaardigheden Australië in één reis te bezoeken. Australië is een synoniem voor avontuur, zomer en een ontspannen leven. Dit, in combinatie met de highlights maakt Australië tot een fascinerende bestemming.

Bezienswaardigheden Australie

Elk aspect van het Australische leven en de cultuur is een kleine reisje op zich. En hoewel het land net zo groot is als Amerika wonen er maar 23 miljoen mensen. Daarmee is Australië één van de dunst bevolkte landen ter wereld.

‘Most of the action’ vind je bij de kust. De meeste Australiërs leven binnen 20 kilometer van de kust. En dat is niet vreemd met zulke mooie stranden. Maar de bezienswaardigheden Australië bestaan uit meer dan stranden. Wat dacht je van de iconische Outback, de gigantische bossen, het droge binnenland of het cultuurrijke noorden met de inheemse volken.

TIP – hieronder vind je het overzicht van alle bezienswaardigheden Australie

Wat is er te zien?

Australië is een ruig, maar ontzettend mooie plek, een land waarvan met rode zandstranden, kleurrijke riffen, bruisende steden, gigantische bossen en inheemse volken. Wat dacht je van een paar coole steden? De meeste Australiërs (89%) wonen langs de kust in de steden. De steden moeten dus wel leuk zijn! Sydney is de glamoureuze stad met ‘world class’ stranden terwijl Melbourne de kunsthoofdstad is met gezellige bars en heelrijk eten.

Maar Australië biedt meer dan steden. Het is een land met adembenemend mooie natuur. Het is rijk aan regenwoud, maar ook rotsachtige gebieden zoals Uluru. En dan heb je nog Kakadu en de Kimberley Region. De kustlijn, met eilanden en afgeleden stranden, is wild en prachtig. En je vindt hier wildlife zoals nergens anders met kangoeroes, krokodillen, wombats en wallabies en nog veel meer!

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.