Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Kimberley Region

Australië kent prachtige natuurgebieden, maar er zijn niet veel ongerepte, woeste en ruige natuurgebieden in het land te vinden. Wil jij tijdens jouw reis door Australië echt een bezoek brengen aan een stuk ongerepte natuur? Dan ga je naar Kimberley in West-Australië. De natuur in dit gebied is woest, ruig en echt ongerept te noemen.

Een korte intro van Kimberley

Kimberley Region of kortweg (The) Kimberley is een van de negen regio’s in West-Australië. De regio is vooral populair onder echte avonturiers, want het landschap van het gebied is erg ruig en woest. Kimberley wordt daarom ook wel een van de laatste ongerepte gebieden van het land genoemd.

TIP ♥ – wil/kun je niet zelf rijden? Boek dan een van de vele tours! De stad Broome is the place to be.

Kimberley Region is een vrij leeg en verlaten gebied. Dit lijkt misschien wat saai, maar velen vinden dit juist erg prettig. Ga je naar Kimberley, dan kun je namelijk de echte sfeer van de Outback proeven. Dit betekent niet alleen dat je in een prachtig natuurgebied kunt verblijven, maar ook als een echte cowboy leeft in een vrij verlaten omgeving.

Helikopter

Door een helikoptertocht boven Kimberley Region te maken, zie je het ruige natuurgebied goed van bovenaf. Daarnaast zijn sommige delen van het gebied alleen per helikopter bereikbaar, omdat veel wegen in het ongerepte natuurgebied vandaag de dag nog altijd ontbreken.

Kimberley Region

Bezienswaardigheden Kimberley Region

De belangrijkste bezienswaardigheid in Kimberley Region is de natuur van het gebied. De natuur van Kimberley is erg ruig, woest en bijna niet aangetast door toedoen van de mens en dit maakt het gebied erg bijzonder om te bezoeken. Rijd rond met een 4×4, maak wandeltochten in de omgeving en je ziet hoe de ongerepte natuur van Australië er echt uit ziet.

TIP ♥ breng een bezoek aan de King George River falls (zie onderstaande foto). Dit is een indrukwekkende waterval!

Geschiedenis

Kimberley Region werd pas in 1880 ontdekt door de kolonisten. De meeste gebieden die door de kolonisten ontdekt werden in die tijd, werden direct bewoond. Bij Kimberley Region is dit echter nooit gebeurd en tot op de dag van vandaag is het gebied nog steeds onbewoond.

Er wonen hier en daar wel wat mensen en je komt af en toe een veehouderij tegen in het gebied, maar verder wonen er weinig mensen in Kimberley Region. Voordat Kimberley Region ontdekt werd door de kolonisten, woonden hier al duizenden jaren verschillende stammen van de Aboriginals.

Kimberley Region

Hoe kom je er?

Je kunt het beste Kimberley Region in trekken door eerst naar Kununurra te reizen. Dit is een klein mijnstadje dat net boven het gebied ligt. Door vanuit Kununurra naar Kimberley Region te gaan, krijg je de kans om het gebied zelf te leren kennen. Niet met een georganiseerde tour, maar door zelf het gebied in te trekken.

TIP ♥ bezoek ook zeker Cable Beach Broome, een van de mooiste stranden in de regio!

Beste reistijd

In Kimberley Region kennen ze eigenlijk geen seizoenen. Wel is er sprake van ‘The Wet’ (november tot en met april) en ‘The Dry’ (mei tot en met oktober). Je kunt het beste in The Dry naar Kimberley reizen, simpelweg omdat het dan minder regent in het gebied. De beste reisperiode voor Kimberley Region is in de maanden mei tot en met september, aangezien het dan vrij droog is in het gebied en de temperatuur in deze periode ook prima is. In het regenseizoen (november tot en met april) ga je liever niet naar Kimberley Region, want dan zijn veel wegen afgesloten door de zware regenval. Ook is het in deze periode eigenlijk te warm om prettig te kunnen reizen.

Kimberley Region

Locatie Kimberley Region

Wat wij vinden:
  • Oceanië-Expert
4.6

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.