De 10 beste backpack plekken van Australië

Je hebt een hoofd vol plannen. Backpacken in Australië is één groot avontuur en je hebt er zin in. Je ticket is geboekt, je spaarrekening loopt inmiddels redelijk vol met spaarcentjes en je backpack staat al klaar. Maar wat zijn nu de beste plekken van Australië om als backpacker te bezoeken? Wij maakten een lijst van de 10 beste backpackers hot spots in Australië.

10 backpack plekken

uiteraard kan deze lijst wel tig keer geschreven worden en hij zal iedere keer weer anders uttpakken. Australië is immens groot en heeft ontelbaar veel mogelijheden qua steden, stranden, outback, natuur en cutluur. Toch heb ik mij er aan gewaagd om mijn eigen lijstje op te stellen. Mis je een plek of vind je een plek er niet inpassen hoor ik dat natuurlijk graag. Onderin deze blogpost kan je reageren.

Sydney

Sydney staat er niet alleen in omdat het voor vele van ons de eerst stop is in Australië. Vanaf het moment dat je vanuit het vliegtuig de haven ziet liggen weet je precies waarom je hier bent. De lijn met goud gele stranden aan de kust, vooral het onder backpackers populaire Bondi, Coogee en Manly beaches, trekt direct de aandacht. Dan heb je nog de iconische Harbour Brigde en het Opera House. Dit in combinatie met de trendy buurten en de laid back stadsfeer, geplaatst tussen het weelderig park landschap en de schitterende haven.

Sydney

Great Ocean Road

Geen enkele backpack trip kan compleet worden genoemd zonder een ouderwetse Road Trip. De beste plek om aan een officieuze Road Trip te beginnen ligt vlak bij Melbourne. De Great Ocean Road bestaat uit 244 km bochtig asfalt langs diepe klippen wat Torquay, zo’n 90 minuten vanuit Melbourne, verbind met Allansford. Een rit die je absoluut niet gemist mag hebben. Je rijdt langs winderige stranden, prachtige uitkijk spots, dicht begroeide regenwouden en natuurlijk de 12 Apostles. Een verzameling kalkstenen pilaren die ver boven de oceaan uitsteken.

Great Ocean Road

Melbourne

De grote “rivaal” van het grote Sydney. Ondanks dat het weer en omgeving soms wat minder tot de verbeelding spreken is Melbourne nog steeds een mega populaire spot voor backpackers. Het uitgebreide nachtleven, de vele eetgelegenheden en koffiebars maken een hoop goed op sociaal gebied. Misschien is dat ook wel de reden waarom Melbourne wordt gezien als de meest Europese stad down under. De goedkope bezienswaardigheden zoals het street art nabij Finder Street station, het Boheemse Brunswick St. in Fritzroy en de vele fietsroutes zijn een lust voor de echte bugdet backpackers.

Melbourne

Uluru

Ook wel bekend als simpel weg “de rots/the rock”. Deze beroemde rotsformatie van Australië ligt in het centrum van het land. Uluru stond vroeger bekend als Ayers Rock maar dat is veranderd in de naam die de aboriginals gaven aan de rots. Deze indrukwekkende monoliet rijst een goede 348 meter boven het eeuwen oude landschap van de outback uit. Het is het kloppende hart van de outback, de reden voor vele om de outback te bezoeken. Het beklimmen van de rots zal per oktober 2019 worden verboden. Gelukkig heb je het beste uitzicht vanaf de voet van de rots formatie. Bezoek Uluru ‘s morgens of aan het eind van de dag om aan de hitte van de middag te ontsnappen. Daarbij geeft het een prachtig beeld van de rots tegen de opgaande of ondergaande zon.

Darwin

Darwin is een typische backpackers spot in Australië. Niet alleen omdat het tropische stadje de perfecte plek is om plekken als Kakadu national park en Litchfield national park. Een groot deel van de backpackers komt namelijk ook voor Mitchell Street. Een straat vol met bars, eetgelegenheden, discotheken, restaurants, bars, hostels, hotels en om het af te maken nog wat barretjes. Hou je van een goed feestje? Dan ben je hier zeker op de juiste plek.

Uluru
Uluru

Cairns

Wederom een tropische stad die de prachtige natuur van Australië weet te verenigen met busladingen backpackers en feestjes! De meeste van ons komen naar Cairns om te snorkelen in het Great Barrier Reef of om jezelf onder te dompelen in het prehistorische Daintree Regenwoud. Er zijn meer dan genoeg tour organisaties te vinden die je kunnen helpen om beide natuur fenomenen te bezoeken. Vervolgens kan je deze schitterende ervaringen vieren met een feestje in één van de vele bars.

Airlie Beach

Op zo’n 7 uur rijden van Cairns ligt, in het nog steeds, tropische noord oosten van Australië het Airlie Beach, de toegangspoort tot de Whitsunday eilanden. Natuurlijk komt iedereen hier om dit schitterende gebied per (zeil)jacht te ontdekken. Naast het varen kan je er ook snorkelen of, voor de avonturiers onder ons, skydiven boven dit prachtige gebied. Let op! Vergeet niet wat tijd in Airle zelf door te brengen. De met palmbomen omringde lagune is het middelpunt van de stad. Aangekleed met backpacker hostels, bars en eetgelegenheden aan het strand het perfecte backpackers stadje.

Great Barrier Reef
Great Barrier Reef
Whitesunday Islands
Whitesunday Islands

Byron Bay

Tegenwoordig is Byron de spot voor de rich and famous van Australië maar het was ooit een echte backpackers stad. Vele stopte er op de veel gereden East Coast route tussen Sydney en Cairns. Helaas is het tegenwoordig wat duurder en sjieker dan het ooit was, maar het blijft een punt waar veel reizigers, surfers, artiesten en (wannabe) hippies samenkomen. Een dagtrip naar het nabij gelegen Nimbin is ook een goede optie voor de echte backpackers.

Gold Coast

De naam spreekt iedereen tot de verbeelding. Maar laat je niet misleiden door alleen die naam. Gold Coast biedt namelijk zoveel meer dan alleen de stip met goudgeel strand. Er is het immens prachtige achterland, de aantrekkelijke locals, de vele nachtclubs en de vele thema parken in de buurt. Natuurlijk blijft het 50 + kilometer lange strand de main event maar er is meer dan surfers paradise. Zwemmers kunnen terecht bij Coolangatta of Currumbin terwijl surfers zich kunnen uitleven aan het hoofdstrand en Burleigh heads.

Byron Bay
Byron Bay

Fremantle

Het is een lang stuk rijden vanaf de Oost kust maar het is het meer dan waard. Veel backpackers vestigen zich in Fremantle (wat onderdeel is van het grote Perth). Fremantle is een historisch koloniaal stadje dat de laatste jaren een opleving heeft gekend door nieuwe hippe bars, boetiekjes, mini brouwerijen en markten. Als je er bent bezoek dan het Cottesloe Beach in Perth en Rottnest eiland, wat er vlak voor de kust ligt.

Perth

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.