Voor vele is Nieuw-Zeeland een van de mooiste landen op deze planeet. De bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland zijn zo spectaculair dat het land een onvergetelijke indruk achter laat. De prachtige natuur (en die is echt oogverblindend mooi!), de bijzondere culturen, de vele activiteiten en de rust die je hier nog vindt maken Nieuw-Zeeland een fascinerende bestemming.

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Een van de grootste voordelen van Nieuw-Zeeland is dat het je er zo makkelijk kunt reizen. Files kom je niet tegen, het is er heerlijk rustig, bussen en treinen rijden op tijd, wegen zijn in goede staat, pinautomaten werken gewoon en zakkenrollers of scam bestaan er eigenlijk niet. Als je daar nog de bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland bij op telt kom je in een land waar je het liefst je hele leven wil blijven. Op deze pagina vertellen we je over de bezienswaardigheden onderverdeeld in het Noordereiland en Zuidereiland.

TIP – hieronder vind je een overzicht met alle bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Wat is er te zien

Bijna iedereen begint zijn of haar reis op het Noordereiland in Auckland. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit niet de hoofdstad. Vanaf hier kun je in je bus of camper (of OV) afreizen naar prachtige plekken zoals de eilanden van Bay of Islands, het 90 Mile Beach bij Cape Reinga of de indrukwekkende geisers bij Rotorua. Als je daar even bent bijgekomen kun je nog naar het schitterende Lake Taupo of je beklimt Mt. Taranaki nabij New Plymouth.

Daarna maak je natuurlijk de oversteek naar het Zuidereiland waar de natuur misschien nog wel mooier is. Een absolute must tijdens je reis door Nieuw-Zeeland zijn Doubtful Sounds of Milford Sounds in Fiordland National Park. Bij de bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland mag ook de Adrenaline Capital of NZ niet ontbreken; Queenstown. Daarnaast mogen Tekapo, Wanaka de Arthur’s Pass en de hoogste berg van Nieuw Zeeland; Mt. Cook, niet ontbreken.

Noordereiland

Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar het Noordereiland is het eiland met de betere temperaturen en tropische stranden, mooie eilanden en indrukwekkende natuur.

Zuidereiland

Het Zuidereiland mag dan iets minder weer hebben, qua natuur is dit duidelijk het mooiere eiland. De bezienswaardigheden hier lijken eindeloos!

 

Bekijk hier alle bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.