Veel reizigers die in Nieuw-Zeeland zijn geweest geven stiekem de voorkeur aan het Zuidereiland. Met name, of vooral, door de indrukwekkende natuur. Maar het is juist het Noordereiland dat het typische Nieuw-Zeelandse landschap en cultuur vertegenwoordigt. De majestueuze bergen, de sfeervolle steden, de geothermische activiteiten en de zichtbare Māori-cultuur geven het Noordereiland dat heerlijke gevoel dat je zoekt op reis.

Bezienswaardigheden Noordereiland

De bezienswaardigheden Noordereiland zijn zeker niet minder indrukwekkend dan die van het Zuidereiland. Het is maar net wat je zoekt. In grote steden als Auckland en Wellington zie je het moderne Kiwi-leven in al zijn vormen. Het noordereiland is DE plek van de vulkanen. De vulkanische kegels rondom Auckland en Rotorua nodigen je uit om direct je bergschoenen aan te trekken. En het Zuid-Eiland mag qua activiteiten de meeste aandacht trekken, het vaak overziene Noordereiland beschikt ook over een sublieme combinatie van bossen, bergen en stranden.

Wat is er te zien?

Meer dan genoeg. Sterker nog, de meeste reizigers moeten een keuze maken want alle bezienswaardigheden Noordereiland bezoeken is bijna niet te doen in één reis. Qua natuur heeft het Noordereiland prachtige plekjes. Denk aan Lake Taupo, de nalatenschap van een van de grootste vulkanische uitbarstingen van de planeet, of het Tongariro National Park.

Maar ook de Bay of Islands, de stad Napier of Paihia met de kenmerkende Maori cultuur zijn het bezoeken waard. En wat de stranden betref; kom in de zomer en wacht je eigen onvoltooide stukje zandparadijs. De highlights Noordereiland bieden genoeg om je hier te vermaken.

Zuidereiland

De kans is klein dat je alleen naar het Noordereiland gaat. Bijna iedereen reist door naar het Zuidereiland. Uiteraard hebben we ook daarvoor de highlights beschreven.

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.