Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Paihia

Als je iets meer wil weten over de geschiedenis van dit indrukwekkende land zijn er eigenlijk twee plekken die je moet bezoeken. Een daarvan is Paihia, de andere is Waitangi dat op nog geen 2 kilometer van Paihia ligt. Tot 1920 was dit dorpje niet meer dan een Maori vissersdorp.

Het kleine, maar belangrijke Paihia

Het dorpje veranderde aanzienlijk toen dominee Henry William in 1923 een missiepost maakte van dit stadje. Het heeft een hele belangrijke ligging in de Bay of Islands. Dat is ook een van de redenen dat hier veel mensen komen.

The Bay of Islands is een van de bekendste bezienswaardigheid in Nieuw-Zeeland. Je vindt hier ongeveer 150 eilandjes in turquoise water, omringd met witte zandstranden en sprookjesachtige baaien. Het lijkt niet alleen op een tropisch oord, het heeft ook het klimaat van een subtropisch eiland.

TIP ♥ – je kunt in Paihia heel goed kajakken. Ze zijn overal te huur!

Paihia

De stad is zo populair omdat je vanuit dit stadje veel tours kunt boeken naar de Bay of Islands. Daarnaast vindt je hier ook veel accommodatie, winkels, cafe’s en restaurants. Het zijn echter de touroperators die de reizigers trekken. Ondanks de vele tours en reizigers blijft het een kleine stad en hangt er een ontspannen sfeer.

Church of Saint Paul’s

De Church of Saint Paul’s is gebouwd in 1926 en een belangrijke bezienswaardigheid. Dat klinkt niet zo oud, maar voor Nieuw-Zeelands begrippen is zo’n westers gebouw uit 1926 een oudje! Overigens is het niet de oudste kerk in Nieuw-Zeeland. Die stamt namelijk uit 1823. Hier vond ook het eerste huwelijk plaats tussen een Maori vrouw en een Engelsman.

To do

Als je hier langer blijft en niet gelijk doorreist naar de Bay of Islands is er nog meer te doen. Zo kun je hier mooie wandelingen in de omgeving van de stad maken, waaronder een makkelijke 5 kilometer lange track langs de kust van Opua. Daarnaast zijn het Summer Festival en het Matariki Festival in juni leuk om mee te maken.

Paihia

Locatie Paihia

Wat wij vinden:
  • 7.7/10
    Oceanië-Expert - 7.7/10
7.7/10

Samenvatting

Als je iets meer wil weten over de geschiedenis van dit indrukwekkende land zijn er eigenlijk twee plekken die je moet bezoeken. Een daarvan is Paihia, de andere is Waitangi dat op nog geen 2 kilometer van Paihia ligt. Tot 1920 was dit dorpje niet meer dan een Maori vissersdorp.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.