Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Piha

Door: Ties    |    Reacties: 0

Als je in Piha rondloopt is de kans groot dat je ‘surf’s up dude!’ hoort. Dit is namelijk DE surfspot voor locals in de buurt van Auckland. Dit heerlijke, laid-back stadje met zijn prachtige robuuste, zandstrand is een favoriet voor locals die de stress van de stad ontvluchten. Of dat nu is om te surfen, feestvakanties te vieren, te wandelen of voor een gezinsvakantie.

Surfers Paradise Piha

Vergis je echter niet in het water rondom Piha. Je kunt hier ontzettend goed surfen, maar het is wel een van de gevaarlijkste stukken zee van het land. Je hebt hier namelijk een wilde branding en sterke onderstroom. Als je veel TV kijkt heb je dit misschien wel eens gezien. Piha heeft namelijk een eigen reality tv-show over is; Surf Rescue. Als je hier dus gaat zwemmen, zwem dan altijd tussen de vlaggen waar je onder toezicht van strandwachten zwemt. Zo voorkom je een ongewild TV debuut.

Piha

Klein maar fijn

Nabij Phia ligt nog Karekare, ook een bekend strand, maar iets kleiner. Piha zelf is zeker ook niet groot. Er zijn geen drankwinkels, benzinestation of bank. Je vindt er wel wat cafeetjes, een kleine supermarkt en hele fanatieke wandelaars. Het is dus niet alleen populair onder surfers. Verder komen hier ook veel artiesten en kunstenaars. Het is een echt surfers/backpacker stadje waar een super relaxte sfeer hangt.

TIP ♥ – bij het strand van Piha ligt Lion Rock. Die is 101 meter hoog en wordt ’s avonds mooi verlicht.

Als je een surfer bent kun je misschien wel mee doen aan een van de vele surfwedstrijden. Op zo’n moment loopt het strand helemaal vol met surfers. In de zomer is het vooral druk hier! Er zijn dan veel feestjes, live optredens, artiesten en gezellige mensen.

Piha

Het strand en Piha zelf zijn makkelijk te bereiken vanuit Auckland. Het is slechts 40 kilometer rijden. Naast surfen kan je hier ook tennissen, zwemmen en wandelen. Het is de ideale get-away vanuit Auckland en een leuk tussenstop tijdens je reis oor Nieuw Zeeland.

Locatie Piha

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Oceanië-Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Als je iets meer wil weten over de geschiedenis van dit indrukwekkende land zijn er eigenlijk twee plekken die je moet bezoeken. Een daarvan is Paihia, de andere is Waitangi dat op nog geen 2 kilometer van Paihia ligt. Tot 1920 was dit dorpje niet meer dan een Maori vissersdorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + negentien =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.