Ben je in het gebied van de Bay of Plenty, ga dan in ieder geval ook even naar de grote stad van dit gebied. Dan moet je dus in Tauranga zijn. De stad kent een lange geschiedenis die al teruggaat tot in de dertiende eeuw. Het is tegenwoordig op het gebied van inwonersaantal de vijfde stad van Nieuw-Zeeland. Dat kan eigenlijk maar één ding betekenen: er is van alles te doen en je mag eigenlijk niks missen. Of je nu van lekker eten houdt, of juist liever actief bezig bent, alles is hier te vinden. Zet het dus op je lijstje voor je vertrekt en wees er zeker van dat je een fijne tijd beleeft!

De geschiedenis van Tauranga

Tauranga kent een lange geschiedenis. Het begon ooit als een nederzetting van de Maori. Dit was in de dertiende eeuw. Het inheemse volk van Nieuw-Zeeland begon hier dan ook de bebouwing die uiteindelijk zou uitgroeien tot de stad die het nu is. Dat het die stad geworden is, is te danken aan de Europeanen die in 1826 aankwamen in Nieuw-Zeeland. Vanaf 1882 was het officieel een plek op aarde. Pas in 1962 werd er echter pas gesproken van een stad. In de ruim vijftig jaar die er sindsdien verstrekken zijn is de plek uitgegroeid tot een belangrijke factor in het land.

De 5 leukste activiteiten in Tauranga

Wat ga je doen als je in Tauranga bent? Maak je geen zorgen, want je hoeft je geen minuut te vervelen. Zowel binnen de stad als in de directe omgeving struikel je bijna over de grote hoeveelheid activiteiten. Deze vijf zijn in ieder geval zeker de moeite waard!

Movietour

Misschien wist je het nog niet, maar de kans dat je al enigszins weet hoe Tauranga eruitziet is best groot. Hier is namelijk de filmreeks Lord of the Rings opgenomen. De natuur was namelijk perfect om het boek goed recht aan te doen. Sindsdien kan je hier dan ook een echte movietour boeken. Zo kan je alle stukken die je in de films hebt gezien ook eens met eigen ogen zien. Je kunt de binnenlanden in, maar er is ook een tour langs de kust. Beide zijn de moeite waard.

Geisers

De manier waarop warmwaterbronnen zich over het algemeen uiten, is via geisers. Je kent dit verschijnsel wel, het water spuit dan ineens de lucht in. Alsof een walvis naar lucht hapt. Dit kan je in de omgeving van Tauranga met eigen ogen aanschouwen. De warmwaterbronnen hier zijn immers over de gehele wereld bekend. Je mag dit dus eigenlijk niet missen als je er dan toch bent.

Klimmen

Deze streek, het noordereiland van Nieuw-Zeeland, staat erom bekend dat je er van de meest geweldige uitzichten kunt genieten. Je moet dan natuurlijk wel één van de goede plekjes opzoeken. Dat betekent dus dat je een dagje moet inruimen om één van de bergen te beklimmen. Een aanrader is Mount Maunganui. Het pad naar de top is hier ook geheel uitgezet. Het is wel een stevige klim, maar als je eenmaal op de top bent, dan zie je de zee en het oud zoals je het nog nooit eerder hebt gezien.

Kajakken en kanoën

Alle gebieden in Nieuw-Zeeland lenen zich bij uitstek voor allerlei leuke wateractiviteiten en de kust bij Tauranga is hier natuurlijk geen uitzondering op. Doe mee aan een georganiseerde tocht, of probeer zelf eens uit wat er allemaal mogelijk is op het water. Kies zelf wat je het beste past: een kano of een kajak.

Eten en drinken

Als je dan na een dag vol met activiteiten terugkeert naar de stad zelf, maak dan gebruik van de gastvrijheid en de plaatselijke keuken. Nieuw-Zeeland is natuurlijk onlosmakelijk met wijn verbonden. Dat is alvast een goed begin. Daarnaast is er hier van alles te proeven aan gerechten die hier al in de dertiende eeuw met de inheemse Maori naar toe werden gebracht.

Overnachten in Tauranga

Het voordeel van een verblijf in Tauranga ten opzichte van heel veel andere leuke plekken in Nieuw-Zeeland is dat je te maken hebt met een stad. Dat betekent dus dat je als vanzelf voldoende hotels, campings en andere slaapplekken kunt vinden. Pas wel op. Veel toeristen zullen Tauranga in hun plannen opnemen. Je zal er dus wel tijdig bij moeten zijn om er zeker van te zijn dat je een plekje hebt. Dat neemt niet weg dat het altijd wel te doen moet zijn om iets te verzorgen. Grijp dus direct je kans.

De stad Tauranga

In 2004 werd de cirkel rond gemaakt voor Tauranga. Toen werd het voor de tweede keer een stad. Dit was het in de jaren zestig ook al, hoewel de plek bleef groeien raakte het wel de stadsrechten kwijt. Inmiddels is dat rechtgezet. Met dat besluit werd ook gezorgd dat er in Tauranga van alle moderne gemakken gebruikgemaakt kan worden. Zo is er bijvoorbeeld supersnel internet, met dank aan de overheid van Nieuw-Zeeland. Dit was namelijk een belangrijke voorwaarde om van Tauranga weer een bruisend middelpunt te maken.

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.