Voor veel reizigers is het Zuidereiland het hoogtepunt van hun reis door Nieuw-Zeeland. En dat is niet heel gek. Hoewel het Noordereiland ook zeker prachtige bezienswaardigheden heeft lijken de bezienswaardigheden Zuidereiland van een andere planeet te komen. De natuur hier is zo onwerkelijk mooi dat het lijkt alsof je op een andere planeet bent beland. Het Zuidereiland herbergt misschien wel de mooiste plekjes op aarde.

Bezienswaardigheden Zuidereiland

De bezienswaardigheden Zuidereiland zijn behoorlijk indrukwekkend. Wij zijn hier meerdere keren geweest en we hebben nog steeds niet alles gezien, en de bezienswaardigheden die we wel gezien hebben leken alleen maar mooier te zijn geworden. Er wonen slechts een miljoen mensen verspreid over 151.215 vierkante kilometer. De gigantische ruimte op dit paradijselijke eiland worden gevuld met prachtige bossen, bergen, meren, stranden en gletsjers. Oh ja… het Zuidereiland is een van de beste wandelbestemmingen op deze planeet.

Wat is er te zien?

Dat is bijna te veel om op te noemen. Zonder overdrijven; dit eiland is echt een van de mooiste plekjes op aarde. De bezienswaardigheden Zuidereiland moet iedereen een keer gezien hebben. De bekendste plekjes die je kunt bezoeken ken je misschien wel; het oogstrelende Abel Tasman Park, de wereldberoemde fjorden van Milford Sound of het indrukwekkende Lake Tekapo.

Maar ook het bekende Mount Cook of het afgelegen Stewart Island moet je gezien hebben. En dan hebben we het nog niet eens gehad over steden als Kaikoura, Wanaka en natuurlijk Queenstown.

Kortom, de bezienswaardigheden Zuidereiland zullen zorgen voor een onvergetelijke reis. Hieronder een lijstje met alle bezienswaardigheden!

Noordereiland

De kans is klein dat je alleen naar het Zuidereiland gaat. Bijna iedereen reist door naar het Noordereiland. Uiteraard hebben we ook daarvoor de highlights beschreven.

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.