Stap in je kano, boek een watertaxi of huur een kajak en verken één van de mooiste natuur parken van Nieuw Zeeland. Het Abel Tasman National Park is een indrukwekkend stuk natuur gelegen aan de noord kust van het Zuidereiland, nabij Nelson. Als er een paradijs op aarde is moet het lijkne op het Abel Tasman national park.

Abel Tasman National Park

Ondanks dat het Abel Tasman nationale park het kleinste park van Nieuw Zeeland is doet het qua schoonheid zeker niet onder voor de andere parken. Het ligt op zo’n 60 kilometer van Nelson en is omgeven door prachtige stranden, kristalhelder water een bizar rijke aan flora en fauna.

Het Abel Tasman national park is waarschijnlijk de meest bezochte bezienswaardigheid van Nieuw Zeeland. De combinatie van de schoonheid met het feit dat het eenvoudig te bereiken is zorgt er voor dat er jaarlijks voldoende mensen het park bezoeken. Vooral tussen november en maart komen er reizigers vanuit de hele wereld naar het park. De meeste mensen komen hier om te wandelen langs de prachtige kust. Mensen die niet van wandelen houden kunnen ook een kajak huren om vervolgens op een camping of in één van de hutten te overnachten. Let wel op dat deze hutten, zeker in hoogseizoen, (ver) van te voren geboekt moeten worden.

Abel Tasman Coast Track

Veel mensen open de populaire Abel Tasman Coast Track. Één van de vele watertaxi’s zet je af halvewege de kustlijn van het park en geeft je zo de mogelijkheid om in een dag terug te lopen naar het begin van het park waar je weer door een watertaxi wordt opgepikt. Tijdens de wandeling loop je langs de schitterende kustlijn en klim je met enige regelmaat naar ounten waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee en het park.

Overnachten in Abel Tasman National Park

Verblijven in het Abel Tasman park is zeker mogelijk. Er zijn DOC hutten, campings en luxe lodges aanwezig. Het is wel aan te raden om van te voren een overnachting vast te leggen. Zeker in het hoogseizoen (dec t/m februari) zit het snel vol en is het zaak dit van te voren te regelen. Wij raden een camping aan voor het overnachten. Door het slapen in de natuur onder de schitterende sterrenhemel heb je gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Je zou het park in één dag kunnen bezoeken vanuit Nelson maar dan kan je hier niet overnachten. En dat is juist een van de mooiste ervaringen. Boek een tour in Nelson voor minimaal twee dagen en je zal beloond worden met een schitterend stukje natuur.

Locatie Abel Tasman National Park

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.