Aoraki Mount Cook nationaal park dankt zijn naam aan de berg Aoraki/ mount Cook. Omdat de Maori naam voor de berg tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt heeft het nationale park sinds kort een dubbele naam.

Aoraki Mount Cook Nationaal Park

De grote eyecatcher van het Mount Cook nationale park is natuurlijk de berg, Mount Cook. Of zoals de Maori hem noemen, Aoraki. Naar de mythische figuur uit de cultuur van de Maori. De berg is 3754 meter hoog. Het nationale park is in officieel in 1953 gesticht maar de gebieden stonden al sinds 1887 als beschermd natuurgebied te boek. De samenvoeging van deze gebieden in 1953 vormde de stichting van het Aoraki / mount Cook nationale park.

Eeuwige Sneeuw

Het Aoraki Mount Cook Nationaal park herbergt een gebied van meer dan 700 vierkante kilometer en 19 bergtoppen boven de 3000 meter grens uitsteken. Over ruim een derde van het park lig teen deken van eeuwige sneeuw en gletsjer ijs. De beroemde naamgever van het park heeft al behoorlijk wat klimmers zien komen en gaan maar de bekendste is misschien wel Sir Edmund Hillary. Hij trainde hier voordat hij de Mount Everest als eerste mens ter wereld beklom.

Mount Cook Nationaal Park

Hoog, hoger, hoogst

Met zijn 3754 meter is Aoraki / Mount Cook de hoogste berg van het land EN het park. Maar er zijn ook meerdere andere hoge pieken aanwezig in het park. Veel van deze toppen kunnen beklommen worden. Er zijn ook hutten aanwezig om te overnachten. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet per se een klimmer te zijn om de hoogste pieken te kunnen bewonderen. Er gaan regelmatig helikopter vluchten en het is soms zelfs mogelijk om er te landen. Het Aoraki Mount Cook nationale park is dan ook vooral een bezienswaardigheid voor klimmers/ wandelaars. Nagenoeg alles, wandelroutes, vluchten, enz. wordt geregeld vanuit het Hermitage hotel of het Mount Cook National Park visitor Centre.

Wandelroutes

Een reden dat veel mensen naar Nieuw Zeeland komen zijn de vele wandelroutes die het land rijk is. Ook het in het Aoraki Mount Cook Nationale park kan je verschillende van deze routes wandelen. Het is wel aan te raden om ten alle tijden. dus ook in de zomer, een goede jas mee te nemen. Sowieso is een goede outfit en bepakking voor iedere wandeling erg belangrijk in Nieuw Zeeland.

De meeste van de wandeltochten beginnen bij het Visitor Information Centre / het Hermitage hotel. Overnachten is alleen mogelijk wanneer dit ver van te voren is vastgelegd en is behoorlijk prijzig. Er zijn verschillende wandelroutes variërend in lengte. Informatie over de routes en het weer (belangrijk) kan je vinden bij het Visitor Informaion centre. Meer informatie over de wandelroutes vind je hier.

Aoraki Mount Cook Nationaal Park

Locatie Aoraki Mount Cook National Park

Aoraki Mount Cook National Park, of eigenlijk Mount Cook Village, is via de weg te bereiken via state highway 80. Deze prachtige route neemt je mee langs een adembenemend mooi gebied welke voor een groot deel langs Lake Pukaki voert.

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.