Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Kaikoura

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Kaikoura is misschien wel de meest fotogenieke stad van Nieuw Zeeland. Door zijn ligging aan de oostkust en de, vaak met sneeuw bedekte, Seaward Kaikoura Range is de stad bijzonde fotogeniek. ’s Morgens schiet je er met zonsopgang de mooiste foto’s.

Kaikoura

De meeste mensen komen naar Kaikoura voor het spotten van wilde dieren, vooral zeedieren. Je vindt hier walvissen, dolfijnen, zeehonden, pinguïns, stormvogels en verschillende soorten albatrossen. Door de ligging van de Kaikoura Canyon en de diepte zit er bijzonder veel voedingsstoffen (plankton) in het zeewater. Dit is dan ook de reden waarom veel dieren de canyon binnen zwemmen en ze dus bijzonder goed te spotten zijn. Kaikoura is dan ook de place to be in Nieuw Zeeland voor het spotten van deze dieren. Dit kan vanaf de kust, vanuit een boot maar ook vanuit de lucht.

Eigenlijk kan je Kaikoura geen stad noemen, er wonen nog geen 3500 mensen in de stad. Oorspronkelijk was Kaikoura een vissersdorp maar sinds het spotten van wilde dieren is ontdekt groeit het aantal bewoners dat leeft van het toerisme. De eerste tours voor het spotten van walvissen, dolfijnen en orka’s werden pas in de jaren 80 georganiseerd.

Kaikoura

De naam 

Zoals veel steden in Nieuw Zeeland heeft de stad nog steeds zijn Maori naam. Deze dankt de stad aan een Maori ontdekkingsreiziger. Volgens de verhalen stopte deze ontdekkingsreiziger in de omgeving van Kaikoura om er kreeft te eten. Het beviel hem er zo goed dat hij de plek de naam Kai (eten) Koura (rivierkreeft) gaf. Bij Kairkoura ligt het kleine schiereiland Haumuri Bluff, tussen Haumuri bluff en Kaikoura ligt een diepe kloof waar warm en koud water gemixt worden.

Kaikoura
Kaikoura Sunrise

Geniet van de omgeving 

Naast het spotten van wilde dieren kan je ook prima de omgeving van Kaikoura verkennen. De stad ligt in een prachtige omgeving en je kunt er bijzonder mooie wandelingen of fietstochten maken.  De kustlijn is er prachtig maar ook het uitzicht op het Seaward Kaikoura Range gebergte is bijzonder. Vergeet tijdens je bezoek aan Kaikoura dan ook niet om te genieten van de omgeving.

Lees meer informatie over het bezoeken van Kaikoura op deze website.

Locatie Kaikoura

Wat wij vinden:
  • 8.9/10
    Oceanië Expert - 8.9/10
8.9/10

Samenvatting

Kaikoura is misschien wel de meest fotogenieke stad van Nieuw Zeeland. Door zijn ligging aan de oostkust en de, vaak met sneeuw bedekte, Seaward Kaikoura Range is de stad bijzonde fotogeniek. ’s Morgens schiet je er met zonsopgang de mooiste foto’s.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × drie =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.