Er zijn van die plekken die je na een bezoek de rest van je leven bijblijven. Milford Sounds is zo’n plek. Na een bezoek aan deze fjord zal je alle andere plekken in Nieuw Zeeland anders bekijken. Door zijn omvang voel je je klein en zijn schoonheid doet alle problemen die je mocht hebben even vergeten.

Milford Sound is geen sound

Ondanks de naam is Milford Sound een fjord. Omdat de engelse in de tijd dat he Nieuw Zeeland ontdekte nog geen woord hadden voor Fjorden gave ze het de naam Sound. Het hoogtepunt van de Milford Sound is letterlijk Mitre Peak. Deze spectaculaire berg steekt zo’n 1692 meter boven het donkere water van Milford Sound uit. Bekijk een reisbrochure van de Milford Sounds/ Nieuw Zeeland en de kans is groot dat je een beeld van Mitre Peak ziet. De weg naar Milford, het plaatje waar de Sound naar vernoemd is, is even prachtige als de sound zelf. Je rijdt door een landschap van steile rotwanden en dichte bossen.

Milford Sound

Populaire Bestemming

Dat Milford Sounds populair is onder toeristen blijkt wel uit de half miljoen mensen die het jaarlijks komen bezoeken. De meeste van hen komen in het hoogseizoen (januari en februari). De meeste van deze mensen komen per tourbus welke vaak vanaf Te Anau vertrekt. Je kunt er ook prima zelf heen rijden. Een andere mogelijkheid is om er naar toe te wandelen via de schitterende Milford Track wandelroute. Maak je over de vele bezoekers geen zorgen. Er gaan meerdere boten per dag en op het water merk je niks van deze “drukte”. Je voelt je een dwerg, zelfs op de boot, met de gigantische natuur om je heen.

Bezoeken per boot of helikopter

Uiteraard is Milford Sound het mooist vanaf het water. Gelukkig gaan er ook meerdere keren per dag verschillende boten, plek genoeg dus voor iedereen. Zelfs in het hoogseizoen. Een andere optie naast de boottocht of een wandeling door het gebied is een rondvlucht per helikopter. De kosten zijn wat hoger maar de uitzichten zijn vele malen beter. De helikopter vluchten worden steeds populairder, vooral onder Aziatische toeristen. Dit maakt dat de kosten ook omlaag gaan. Het is dus absoluut een ander om hier eens naar te kijken.

Milford Sounds, Nieuw-Zeeland

Tours Milford Sound

Ga je toch voor een rondvaart dan is de kans groot dat als je voor op de boot staat je onder een waterval terecht komt. Boten doen dit als grapje dus let op met camera’s en telefoons. De bekendste watervallen zijn Stirling Falls en de Bowen Falls. Als je geluk hebt zie je onderweg ook dolfijnen, zeehonden en pinguïns. Naast deze boottochten van een aantal uur zijn er ook meerdaagse cruises te boeken. Je komt dan niet alleen in Milford Sound maar ook in andere fjorden en de Tasmanzee. Je kan echter ook zelf het water op. Je kan hier namelijk ook kajakken. Als je in je kleine kajak langs de reusachtige florden peddelt realiseer je je pas hoe groot Milford Sound eigenlijk is. In Te Anau kan je kajak tours regelen.

Milford Track

Het Fjordland National Park waar Milford Sound in ligt is één van de mooiste gebieden van Nieuw Zeeland. Het staat bekend om zijn schitterende natuur en prachtige wandelingen die je er kunt maken. Misschien wel de beroemdste van deze wandelingen is de Milford Track. Het wordt gezien als één van de mooiste wandelroutes ter wereld. Geen wonder dus dat het populair is bij wandelaars. De route duurt 4 dagen en is geschikt voor beginners. Meer informatie vind je hier.

Milford Sounds, Nieuw-Zeeland
Mitre Peak Milford

Overnachten Milford Sound

Overnachten bij Milford Sound is eigenlijk een must. Het is bijna niet te doen om de trip er naar toe, de boottocht en de trip terug in één dag zelf te maken. Het kan wel, net als een georganiseerde tour, deze vertrekken vroeg in de ochtend. Gelukkig kan je prima overnachten in en rondom Milford. Wij zouden zelfs aanraden om er minimaal twee nachten te blijven. ‘s Nachts i de sterrenhemel namelijk net zo indrukwekkend als het uitzicht op de Fjorden overdag. Op de weg naar Milford zijn er meerdere DOC sites waar je voor een kleine bijdrage kunt overnachten. Verwacht echter geen luxe, een longdrop is vaak het enige wat er aanwezig is. Je kan ook slapen in Milford Sound zelf.

Locatie Milford Sound

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.