Nelson is al jaren een populaire plaats onder toeristen welke ook ieder jaar een grote getallen naar de stad trekken. Niet vreemd want met de prachtige omgeving, de indrukwekkende kustlijn en natuurlijk de nabijheid van het prachtige Abel Tasman Nationale Park. Tel daarbij op dat de stad de meeste zonuren per jaar heeft. Nelson wordt in Nieuw Zeeland dan ook wel Sunshine Capital genoemd.

Nelson

De stad Nelson ligt op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland. Wij vinden het persoonlijk één van de leukste steden van Nieuw Zeeland. De stad is populair onder toeristen en locals en dat zorgt voor een unieke sfeer. De waanzinnig mooie omgeving maken het bezoeken van de stad een unieke ervaring. Daarnaast is de stad ook de uitvalsbasis of het beginpunt van een bezoek aan de Golden Bay, Abel Tasman, Kahurangi en het Nelson Lakes Nationale park.

Al deze factoren maken van Nelson een bijzonder leuke stad. Je kunt er prachtig wandelen of mountainbiken in de omgeving. Het is dan ook aan te raden om de stad een aantal dagen aan te doen. Er zijn tevens genoeg accommodatie (zelfs gratis kamperen voor self contained campers incl free wifi) restaurants, bars en winkels om een leuke dag te hebben.

Nelson

Te doen in Nelson

Er is ontzettend veel te doen in Nelson. De prachtige omgeving maken de stad niet voor niks zo populair. Er zijn dan ook genoeg mogelijkheden om deze te verkennen. Zo kan je er mooie wandelingen maken maar ook een fiets huren en de omliggende bergen beklimmen om te genieten van het spectaculaire uitzicht. Voor de wandelaars onder is ligt in het Kahurangi national park de bekende Heaphy Track, misschien wel de bekendste wandelroute van Nieuw Zeeland.

Naast deze activiteiten heb je de bekende Suter Gallery en een gezellig markt op zaterdag. In Oktober is er het Nelson Arts Festival met muziek, lezingen en straatanimatie. Vaak is dit gratis of slecht een paar dollar. Verder heb je nog het bekende Jazz & Blues Festival op verschillende locaties in en rond Nelson.

Nelson
Omgeving Nelson

Beste reistijd Nelson

Omdat Nieuw Zeeland en onvoorspelbaar klimaat heeft is het moeilijk om een periode aan te wijzen. Het weer kan namelijk snel omslaan, ook in de gunstige periodes. Het hoogseizoen is tijdens de Nieuw Zeelandse zomer, december tot en met februari. Wil je in alle rust genieten van Nelson? Probeer dan vlak voor of na de zomer periode de stad te bezoeken. November en Maart zijn daar prima maanden voor.

Beste Reistijd Zuidereiland

Abel Tasman Nationaal Park

De voornaamste reden van de meeste mensen voor een bezoek aan Nelson is het nabij gelegen Abel Tasman Nationale Park. Je kun vanuit Nelson prima een (meerdaagse) dagtrip boeken. Ook Golden Bay is een absolute aanrader. Hier vind je een aantal van de mooiste stranden van Nieuw Zeeland.

Locatie Nelson

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.