Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Stewart eiland

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 29 november, 2018

Stewart Island is misschien wel een van de beste plekken in Nieuw Zeeland om de Kiwi te spotten. En dan hebben we het natuurlijk over het nationale symbool, de gevederde vogelachtige Kiwi. Niet de vriendelijke inwoners van het land. Het eiland is het meest zuidelijke puntje van Nieuw Zeeland en een prima plek om even bij te komen van je rondreis.

Stewart Island

Stewart Island is het op twee na grootste eiland van Nieuw Zeeland. Het is eiland is al niet bijzonder groot en wordt voor 85% in beslag genomen door het Rakiura Nationaal Park. Er wonen ook maar 381 mensen op het hele eiland. Het is dan ook een uitstekende bestemming voor natuur liefhebbers. In het bijzonder vogel liefhebbers. De ontzettend vriendelijke inwoners van het eiland wonen voornamelijk in Oban, het bekendste dorpje van Stewart Island

Er is, zeker voor zo’n klein eiland, een hoop te doen op Stewart Island. Je kan er kajakken, fietsen en heel goed wandelen. De meeste mensen komen om het Rakiura Nationaal Park te bezoeken. Daarnaast heeft Stewart Island verschillende mooie stranden voor de strandliefhebbers. De grootste trekpleister op het eiland, naast het spotten van de Kiwi, is het vogelreservaat. Het eiland heeft dan ook een internationale reputatie opgebouwd als het gaat om vogel spotten. Je hoeft niet een speciaal een vogelspotter te zijn om bijzondere vogels te zien.

Stewart-Island
Stewart Island

The Land of Glowing Skies

Naast vogels kan je op Stewart Island ook prachtige natuur spotten. Het ruige binnenland  Stewart Island staat ook bekend als Rakiura, de Maori naam voor het eiland. De ruige binnenlanden worden omring door mooie baaien en prachtige stranden.

Het eiland wordt ook wel Rakiura genoemd. Dit is de naam die de Maori bevolking het eiland gaf. Dit betekend “the land of the glowing skies”. Men vermoed dat deze naam te maken heeft met het Aurora Australis, ook wel het Zuiderlicht genoemd, die hier zo af en toe zichtbaar is. Het Zuiderlicht is de zuidelijke versie van wat wij vooral kennen als het Noorderlicht.

Foveaux Strait

Om op Stewart Island te komen reis je vanaf Bluff per boot over de Foveaux Stait. En dat kan soms best een pittige reis zijn. Het staat zelf bekend als één van de meest ruige zeeën ter wereld. Check dus de weersvoorspelling goed. En als je snel zeeziek wordt is het verstandig om je af te vragen of je echt de oversteek wil maken. Je komt aan in de kleine haven van het enige stadje op het eiland, Oban.

Locatie Stewart Island

Wat wij vinden:
  • 7.7/10
    Oceanië Expert - 7.7/10
7.7/10

Samenvatting

Stewart Island is misschien wel een van de beste plekken in Nieuw Zeeland om de Kiwi te spotten. En dan hebben we het natuurlijk over het nationale symbool, de gevederde vogelachtige Kiwi. Niet de vriendelijke inwoners van het land. Het eiland is het meest zuidelijke puntje van Nieuw Zeeland en een prima plek om even bij te komen van je rondreis.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.