Het weer in Nieuw Zeeland is vergelijkbaar met dat in Nederland, met uiteraard als grote verschil dat de zomer en winter omgedraaid zijn. En we weten allemaal hoe het weer in Nederland kan zijn. Daarom is het verstandig om van te voren te checken wat de beste reistijd Nieuw Zeeland is. Het eerste waar je rekening mee met houden is dat Nieuw Zeeland op het Zuiderlijk halfrond ligt. Dat betekent niet alleen dat als het hier zomer is dat het daar winter is maar ook dat als het hier dag is het daar nacht is (en andersom).

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Het weer in Nieuw Zeeland is te vergelijken met het klimaat in Nederland of België. Dat betekent dat je koude tot zachte winters hebt en warme zomers (niet altijd). Er is geen regenseizoen aangezien het het hele jaar door regent. Vooral in de winter kunnen er flinke regenbuien ontstaan. Het noorden van het Noordereiland heeft, omdat het zo dicht naar de evenaar ligt, een subtropisch klimaat. Op deze pagina vertellen we je het volgende over de beste reistijd Nieuw-Zeeland;

TIP – de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland zijn de maanden december tot en met maart

De seizoenen Nieuw-Zeeland

De beste reistijd Nieuw-Zeeland is niet alleen afhankelijk van het weer. Natuurlijk is goed weer fijn tijdens het reizen, maar reizen in het hoogseizoen betekent ook vaak hogere prijzen en meer mensen. Je kunt de seizoenen onder verdelen in het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Hieronder een overzicht.

Hoogseizoen

abel tasman
December t/m maart

Deze maanden vormen de zomer en zijn dus de beste reistijd Nieuw-Zeeland. Het is de ideale tijd om met je camper of auto rond te touren. Outdoor activiteiten zijn het beste te doen, de stranden zijn het lekkerst en je hebt verschillende festivals. Prijzen gaan omhoog, en in de ski-steden is het hoogseizoen.

Tussenseizoen

lake-matheson-nieuw-zeeland-st
April, mei, sep. t/m nov.

De maanden maart tot en met mei liggen net na het hoogseizoen, september en november er net voor. Het weer is nog altijd mooi. Het grootste voordeel is dat de prijzen dalen, het is een stuk rustiger en de Nieuw Zeelandse kindereen gaan weer naar school. Als je de drukte wil ontlopen zijn dit prima maanden.

Laagseizoen

mount-cook-np-nieuw-zeeland-st
Juni t/m augustus

Deze maanden vormen de winter in Nieuw-Zeeland. De dagen zijn een stuk korter en de temperaturen liggen lager, maar het is een stuk rustiger. Je kunt goedkoper reizen. Je hebt vaak scherpe aanbiedingen voor accommodatie en restaurants. In de Zuidelijke Alpen wordt het drukker in de skigebieden.

Hoogseizoen in Nieuw-Zeeland

Officieel begint de zomer in december. Omdat de Nieuw Zeelanders zelf (zomer)vakantie hebben tussen kerst en midden januari is dit de ook drukte periode van het jaar. Houd er daarom rekening mee dat de prijzen hoger uitvallen. Van half januari tot eind februari is het hartje zomer. De vakantie van de Kiwi’s is dan tevens ten einde waardoor het iets rustiger is. Een prima periode om de winter in Europa te ontvluchten en te genieten van de Nieuw Zeelandse zon. Het is nog steeds hoogseizoen maar het zal rustiger en goedkoper zijn dan de periode waarin Nieuw Zeeland vakantie viert.

Zuidereiland

Hoewel er qua temperatuur niet heel veel verschil zit tussen het zuidereiland en het noordereiland is het zuidereiland qua natuur totaal verschillend dan die op het noordereiland. Het zuidereiland herbergt prachtige fjorden, een ruige kustlijn, met sneeuw bedekte bergen en indrukwekkende meren. De beste tijd om dit eiland te bezoeken zijn de maanden december tot en met maart.

Skiën

Als je van skiën houdt kun je hier beter komen in de maanden juni tot en met augustus, wanneer de Zuidelijke Alpen bedekt worden met sneeuw.

beste reistijd nieuw zeeland

Noordereiland

Het noordereiland, en dan met name het noordelijke gedeelte, is het meest tropische gedeelte van het land. Als je op zoek bent naar mooie stranden en indrukwekkende eilanden moet je op het noordereiland zijn. De beste tijd om dit eiland te bezoeken zijn de maanden december tot en met maart.

beste reistijd nieuw zeeland

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.