Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË EXPERT

Budget

Door: Ties    |    Reacties: 0

Een reis door Nieuw Zeeland is een waar avontuur! Maar wat gaat zo’n reis je ongeveer kosten? Daar is vooraf geen eenzijdig antwoord op te geven. De één hanteert een hoger budget Nieuw-Zeeland dan de ander. En in Nieuw Zeeland kan je zowel low-budget als over-de-top reizen. Je kunt met je fiets rondfietsen en in tentjes slapen in de natuur of een super de luxe camper huren en in vijf sterren restaurants eten.

TIP ♥ – boek voor €848 je ticket naar Nieuw-Zeeland

Wil je weten meer informatie over het budget Nieuw-Zeeland? Lees dan alles op deze pagina. Hier geven we je namelijk tips en informatie over het budget met onder andere:

Budget Nieuw-Zeeland

Je dagbudget kan heel erg variëren, aangezien een budget altijd persoonsgebonden is. Toch willen we je graag een idee geven jet budget Nieuw-Zeeland ongeveer moet zijn voor een rondreis door dit indrukwekkende land.

Als je op een krap budget reist en dus gratis kampeert en je eigen maaltijden kookt, moet je rekenen op zo’n NZ$60 per dag. Dat is ongeveer €40 per dag per persoon. Dat is wel echt low-budget.

TIP ♥ – reken op zo’n €50 tot €70 per dag als normaal budget. Het wordt iets goedkoper als je met z’n tweeën reist.

Het kan goedkoper, maar ook duurder

Als je het iets luxer aan pakt en je huurt een auto, je verblijf in hotels en motels, je gaat uit eten gaan en je bezoekt nog eens een betaalde bezienswaardigheid dan ga je al snel naar de NZ$150 per dag (€100). Ga je nog een stap verder en slaap je in de beste hotels, eet je in de lekkerste restaurants en je hooit er af en toe nog een resort tussendoor dan ga je makkelijk naar de NZ$350 per dag of meer.

Je budget Nieuw-Zeeland gaat nog verder omhoog als je avontuurlijke dingen gaat doen zoals bungy jumpen, parachutespringen, duiken of skiën. Denk dus goed na over wat je wil gaan doen en wat je ongeveer uit kunt geven.

Budget Nieuw-Zeeland

De prijzen

Over het algemeen zijn de prijzen in Nieuw-Zeeland te vergelijken met die in Nederland. Kosten als benzine, auto’s en eten in de supermarkt zijn echter wel goedkoper dan in Nederland. Daarnaast hoeft het vervoer in Nieuw-Zeeland helemaal niet zo duur te zijn.

Je kunt een auto huren voor NZ$45 per dag. Een (standaard) camper gaat al snel naar de NZ$100 per dag in het hoogseizoen inclusief verzekeringen etc. Als je langer dan een maand gaat reizen in Nieuw-Zeeland kan je natuurlijk ook overwegen iets te kopen. Dit is aanzienlijk goedkoper dan een auto (of camper) huren als je de auto (of camper) ook weer verkoopt.

TIP ♥ – bijna overal in Nieuw Zeeland mag je vrij kamperen. Soms staat er ook nog een toilet waar je gebruik van kan maken. Mocht je de kosten backpacken Nieuw Zeeland willen drukken kan je er voor kiezen om af en toe een dag of twee vrij te kamperen.

Camper Nieuw-Zeeland

Je kunt een luxe camper huren of, zoals wij, een klein oud campertje kopen

Wat kost het reizen?

Dat is moeilijk te zeggen omdat iedereen anders reist. Reken er op dat je het meeste geld uit geeft aan vervoer en bezienswaardigheden, mits je een georganiseerde reis hebt geboekt. De een huurt of koopt een goedkoop klein autootje terwijl de ander een camper huurt en in de open natuur overnacht. Om toch een beeld te geven hieronder een overzicht met accommodatie, eten en drinken en vervoer.

Accommodatie

Als je niet voor een camper kiest slaap je waarschijnlijk in accommodatie. Een hostel is dan de goedkoopste optie. Een dorm (slaapzaal) kost tussen de NZ$20-30 per nacht (€15-20). Als je een prive kamer boekt ben je al snel zo’n NZ$50 per nacht kwijt.

Als je een tweepersoonskamer in een hostel boekt moet je rekenen op ongeveer NZ$75. Budget hotels beginnen vanaf NZ$60 per nacht voor een tweepersoonskamer. Ga je iets luxer dan ga je snel naar de NZ$90. Een camping kost je ongeveer NZ$15 per nacht.

TIP ♥ – neem altijd wat cash mee. Je komt in Nieuw-Zeeland misschien wel in gebieden waar geen ATM’s zijn. Dan is cash wel handig.

Eten en drinken

Uit eten gaan is ten eerste vrij duur en ten tweede onnodig. De meeste mensen slapen in een hostel waar ze keukens hebben, of ze kamperen in hun tentje, auto of camper. Een maaltijd in een restaurant kost je tussen de NZ$25-40 per persoon. Een eigen maaltijd maken kost je vaak niet meer dan NZ$10. Fast food, zoals McDonald’s of Burger King kost ongeveer NZ$7-15. Een drankje in een bar kost ongeveer NZ$8.

Vervoer

Vervoer zal het grootste hap uit je budget Nieuw-Zeeland nemen als je iets huurt of koopt. Een auto huren kost je al snel zo’n NZ$45 tot NZ$100 per dag. Als je er een koopt kost het je al snel zo’n NZ$1.500. Een camper is nog duurder. Prijzen voor huren gaan snel richting de NZ$150 per dag terwijl kopen je minimaal NZ$4.000 kost voor niet eens een hele luxe camper.

De bussen die rondrijden zijn veel goedkoper. Zo heb je de Naked Bus (echt waar) die promotietarieven heeft voor NZ$1 als je ver van tevoren boekt. Een buspass kost je tussen de NZ$600 en NZ$1.800 (afhankelijk van de pass). Check www.kiwiexperience.com/nl of www.straytravel.com voor meer info. Vliegen kan duur zijn omdat er niet veel concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen is. De meeste enkele reis kost ongeveer NZ$120-240.

TIP ♥ – kijk op onze pagina’s Auto Huren, Camper Huren en Camper Kopen voor meer info en prijzen.

Activiteiten

Activiteiten zijn best prijzig in Nieuw-Zeeland. Zeker als je net hebt rondgereisd in Azië, zoals wij in 2009. Het is dan een behoorlijke schok als je van €10 naar €150 gaat voor een bezienswaardigheid. Het kan zo gek als je wil. Je moet je budget Nieuw-Zeeland er wel op instellen. Je bent al snel zo’n NZ$100 tot NZ$600 kwijt voor een activiteit.

camper kopen Nieuw Zeeland

Gelukkig is de schitterende natuur gratis

Nieuw-Zeelandse Dollar

Je budget Nieuw-Zeeland zul je moeten opmaken met de Nieuw-Zeelandse Dollar (NZ$), het betaalmiddel in Nieuw-Zeeland. Op dit moment (2016) is 100 Nieuw-Zeelandse Dollar zo’n €66. Actuele koersen kun je bekijken op www.xe.com.

Briefjes komen in NZ$5, NZ$10, NZ$20, NZ$50 en NZ$100. Fooi geven in Nieuw-Zeeland is volledig aan jezelf. Het is normaal om een goede service te belonen met een fooi tussen de 5% en 10%.

Pinnen

Alle Nieuw Zeelandse grote banken zoals Bank of New Zealand, ANZ, Westpac en ASB hebben ATM’s. Deze banken accepteren allemaal buitenlandse passen. Alleen in de afgelegen gebieden vind je geen ATM. De rest van het land is goed gedekt.

Bijna alle hotels, restaurants en bars accepteren creditcards in Nieuw Zeeland. Het is één van de meest veilige betaalmanieren in het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + zestien =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Zo ontstond het Online Reisplatform Reis Expert! Op onze websites informeren en inspireren we mede-reizigers, verkopen we onze eigen reisgidsen en reis routes en komt er binnenkort de allereerste Travel Learning online.