In de zomermaanden raken de wegen bijna verstopt met campers. Een camper huren is ideaal als je een paar weken en wil rond rijden en op campings of in de natuur wil overnachten. Een kleine camper is over het algemeen geschikt voor twee volwassenen. De grotere modellen zijn geschikt voor vier personen of meer en hebben vaak een douche en toilet. Op deze pagina lees je alles over camper huren Nieuw Zeeland;

Camper Nieuw-Zeeland

Met je camper kun je overal kamperen

Camper huren Nieuw Zeeland

Een camper huren Nieuw Zeeland doe je meestal in Auckland. Aangezien iedereen hier aankomt is dat de meest logische plek om een camper te huren. Net als met de auto kun je de camper ergens anders inleveren maar hier betaal je extra voor. Het is makkelijker en voordeliger om je camper ook weer in te leveren in Auckland.

Op het vliegveld van Auckland zijn alle internationale verhuurbedrijven aanwezig. De meeste nationale en internationale verhuurbedrijven hebben goede deals voor zowel grote als kleine campers.

De twee grootste verhuurbedrijven zijn Maui en Britz. Dit zijn ook de duurste, maar bieden wel de beste service. De kleinere bedrijven hebben goedkopere tarieven. Typische camper verhuurbedrijven zijn; Backpacker Sleeper Vans, Escape Rentals, Hippie Camper en Wicked Campers.

Regels

Er zijn natuurlijk wel een aantal regels verbonden aan het huren of van een camper. Hieronder een aantal tips waar je op moet letten als je een camper wil huren of kopen;

  • Om een camper te huren in Nieuw-Zeeland moet je een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs hebben of een internationaal rijbewijs (IDP) dat voor maximaal een jaar geldig is. Je moet je rijbewijs altijd bij je hebben!;
  • Je moet minimaal 21 jaar zijn om een camper te huren. Iedereen onder de 25 betaald een hogere verzekeringspremie;
  • In Nieuw-Zeeland rijdt je aan de linker kant van de weg;
  • Alle inzittenden moeten een veiligheidsgordel dragen;
  • Bestuurders moeten in dezelfde richting te parkeren als die waarin zij reizen.
  • De maximumsnelheid voor de openbare weg is 100 km/h. In de bebouwde kom is het 70 km/h of 50 km/h;
  • Boetes voor snelheidsovertredingen beginnen bij NZ$30;
  • Rijden onder invloed is uiteraard verboden. Aangezien het een groot probleem is in Nieuw-Zeeland wordt hier veel op gecontroleerd.

De kosten van een camper huren

Een camper huren Nieuw Zeeland kan in elke prijsklasse. Een luxe camper huren voor 2 personen op basis van een verhuurperiode van vier werken, kost je ongeveer NZ$200 tot NZ$330 per dag in het hoogseizoen (december tot en met februari). In de maanden buiten het hoogseizoen wordt het goedkoper. In de wintermaanden (juni tot en met augustus) kun je dezelfde camper al huren voor NZ$160 per dag.

Kleinere campers, vaak busjes, zijn meer gericht op de budget reizigers en backpackers. Deze busjes zijn een stuk goedkoper omdat ze minder luxe en comfortabel zijn. Zo’n backpackersbusj huur je vaak voor zo’n NZ$80 tot 95 per dag in de zomermaanden. Tijdens de wintermaanden zakt het naar NZ$60 tot 70.

Dit zijn geen luxe busjes. Vaak zijn het druk beschilderde bestelwagens. De bekendste verhuurbedrijven voor deze opvallende, maar goedkope voertuigen zijn Escape Rentals en Wicked Campers.

TIP ♥ hieronder een overzicht van goedkopere campers (via Backpacker Sleepervan) en grotere campers (via Maui).

Camper huren Nieuw Zeeland1
Camper huren Nieuw-Zeeland1

De prijs van een camper hangt af van de grote!

Verzekering

Alle campers hebben meestal een minimale verhuurperiode van 5 tot 7 dagen. Je kunt wel een onbeperkt aantal kilometers rijden. De verzekering is vaak inbegrepen in het huurbedrag. Sommige hebben een eigen risico varierend van NZ$2.000 tot NZ$7.500. Het kan daarom handig zijn om je verzekering per dag wat op te schroeven zodat je eigen risico een stuk lager is. De meeste verhuurbedrijven verhuren ook tenten, camping spullen, stoelen en tafels.

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.