Als je iets meer ruimte wil, of met meer mensen reist, kun je ook een camper kopen in Nieuw Zeeland. Zeker in de zomermaanden is het kopen van een camper een populaire optie qua vervoer Nieuw Zeeland. Het geeft je nog iets meer vrijheid dan een auto. Lees hieronder alle tips over een camper kopen Nieuw Zeeland.

Camper Nieuw-Zeeland

Camper kopen Nieuw Zeeland

Het kopen van een gebruikte camper kan een stuk goedkoper zijn als je langer dan een paar maanden in het land blijft. Zeker als je je camper aan het einde van je trip voor een goede prijs kan verkopen. Het risico is dat je een camper koopt die na een paar dagen kapot is, maar dat risico is minimaal. De meerderheid van de mensen kopen campers in Auckland en proberen ze te verkopen in Christchurch. Je hebt ook genoeg bedrijven waar je campers kunt kopen die ze na je reis weer terug kopen.

De kosten

Een camper kopen Nieuw Zeeland kan in allerlei prijsklassen. In Auckland en Christchurch kun je overal campers kopen. Goede deals vind je vaak bij backpacker hostels. Campers worden aangeboden voor bedragen variërend tussen NZ$500 tot NZ$5.000. Als je een beetje een fatsoenlijke camper wil moet je zeker op NZ$4.500 rekenen.

Alles daaronder wordt al snel iets in slechte staat. Het is misschien niet de veiligste manier om een camper te kopen, maar wel veruit de goedkoopste. En daarnaast zijn alle spullen (pannen, stoelen etc.) nog aanwezig. Een camper kopen Nieuw Zeeland kan daarnaast ook veel tijd kosten. Hou er rekening mee dat kopen vaak snel gaat maar dat het verkopen makkelijk een week tot twee weken kan duren.

Buy Back Garantie

Als je iets meer zekerheid wil kun je beter bij een camper kopen met Buy Back garantie kopen. Niet alleen geeft het wat zekerheid, het scheelt ook veel tijd. In plaats van dagen (soms zelfs weken) met het kopen en verkopen van een camper bezig te zijn, ben je nu in twee dagen klaar. Uiteraard liggen de kosten wat voor campers met terug koop garantie wat hoger. Prijzen beginnen bij NZ$6.000 en en de meeste bieden een buy-back garantie van zo’n vijftig procent van de aankoopprijs.

Keuring

Het is handig om een keuring te regelen. Dit kan bij de AA of de Car Inspection Services in Auckland en Wellington. Bel de AA LemonCheck, voordat je een camper koopt. Zij kunnen je alles vertellen over de geschiedenis, aantal kilometerteller en eventuele schulden op het voertuig. Dit kost je NZ30 (NZ$20 voor leden) maar is het zeker waard.

Onze Buy Back partner

Wil je een camper kopen met buy back garantie? Neem dan contact met ons op. Via onze partner in Nieuw Zeeland (waar we zelf ervaring mee hebben) kunnen wij je helpen aan een camper met buy back garantie. Onze partner heeft een groot assortiment aan campers. Helaas staan ze nog niet allemaal op de site.

Het kopen (en verkopen) met een buy back garantie is vaak een stuk goedkoper dan huren. Daarnaast helpen ze je met het overschrijven, verzekeren en andere zaken. Je hebt ook direct een vast adres in Nieuw Zeeland voor eventuele post en andere zaken. Neem contact met ons op, dan is de kans groot dat Pete je een prima deal biedt.

P.S. als je via ons boekt krijg je $100 korting

camper kopen Nieuw Zeeland

WOF

Voordat je de weg op mag, moet je camper (en alle andere voertuigen)  een Warrant of Fitness (WOF) doorstaan. Dit is een een soort APK. WOF’s worden uitgevoerd door specifieke garages. De test, of WOF-keuring, is geldig voor een jaar, indien het voertuig minder dan zes jaar oud is. Is die dat wel? Dan is je WOF zes maanden geldig. Dit is belangrijk bij het camper kopen Nieuw Zeeland!

Controleer de vervaldatum, de test moet een maand vóór de verkoop worden uitgevoerd. Het voertuig moet ook een geldige vehicle registration hebben. Die moet worden vernieuwd voordat het verloopt (6 maanden, NZ$299,90 – 12 maanden, NZ$431,06 voor benzineauto’s. Bij postkantoren en AA kantoren kunnen ze je hier stap voor stap mee helpen. Je kan het ook zelf online doen.

Last but not least

Als laatste moet je de camper op je naam zetten. Dit doe je door een formulier in te vullen (ingevuld door koper en verkoper). Deze formulieren haal je op het postkantoor. Je moet hier dus samen heen. De nummerplaten blijven bij het voertuig.

Vervolgens regel je de verzekering. Je kunt kiezen uit:

  • Comprehensive – verzekering voor jouw voertuig en eventuele schade aan andere voertuigen;
  • Third Party, Fire & Theft – dekt alleen je eigen voertuig tegen brand en diefstal en dekt alleen de schade aan andere voertuigen in het geval van een ongeluk

Het kan geen kwaad om eens rond te vragen naar voordelige verzekeringen. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen. Een Third Party, Fire & Theft verzekering kost je ongeveer NZ$400 voor een dekking van twaalf maanden.

Verzekering

Verzekeren is heel makkelijk. Je belt naar AA (zie contact gegevens) met de melding dat je een camper hebt gekocht. Je geeft je gegevens door aan de AA. Zij helpen je door het hele proces heen. Ze vragen wat voor verzekering je wil, hoe lang je de camper wil verzekeren en voor wat voor bedrag.

TIP ♥ – je moet je credit card nummer doorgeven. Daar wordt de verzekering mee betaald.

TIP – je hebt geen speciaal rijbewijs nodig om een camper te rijden.

Verkeersregels

De verkeersregels in Nieuw Zeeland zijn te vergelijken met de verkeersregels in Nederland/ België. De maximale snelheid is er 100km/uur buiten de bebouwde kom, op sommige wegen kan het voorkomen dat de maximale snelheid tot 80 is terug gebracht door gevaarlijke omstandigheden. Hou borden langs de weg altijd goed in de gaten. Binnen de bebouwde kom is de maximale snelheid 50 km/uur. Let goed op je snelheid want door de vele bochten in de wegen kan hard rijden soms erg gevaarlijk zijn.

Alcohol

Drink absoluut geen alcohol als je nog wil gaan rijden, ook niet die één of twee biertjes die in Nederland wel zijn toegestaan. Er wordt in Nieuw Zeeland bijzonder streng op alcohol in het verkeer gecontroleerd. Verder zijn gordels verplicht op zowel de voor als achterbank en ook kinderzitjes moeten een gordel gebruiken. Auto’s van rechts hebben, net als bij ons, voorrang. Ondanks dat ze aan de linkerkant van de weg rijden.

Ga je met een camper op pad? Hou dan je spiegels goed in de gaten. Vaak is inhalen in Nieuw Zeeland lastig en als jij net lekker omhoog aan het tuffen bent met je camper kan het zijn dat er een hele slinger aan auto’s achter je zit die er niet voorbij kunnen. Ga even aan de kant op een plek waar er ruimte is. Dit wordt erg gewaardeerd door de kiwi’s en rijdt voor jezelf misschien ook fijner.

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.