Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Visum Nieuw-Zeeland

Door: Ties    |    Reacties: 0

Een van de eerste dingen die je doet voor dat je op reis gaat is het uitzoeken van de visumeisen in Nieuw-Zeeland. Gelukkig ben je hier snel klaar mee want je hebt geen visum Nieuw-Zeeland nodig. Alle Nederlanders en Belgen mogen, met een geldig paspoort, 90 dagen (3 maanden) in het lang blijven zonder een visum aan te vragen.

Visum Nieuw-Zeeland

Als je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland mag je met een Nederlands of Belgisch paspoort maximaal drie maanden in het land blijven ZONDER dat je een visum hoeft aan te vragen. Over het algemeen is drie maanden meer dan genoeg. Nieuw-Zeeland is ongeveer even groot als Frankrijk. Wil je toch langer dan drie maanden blijven? Of heb je een strafblad? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade van Nieuw Zeeland in Den Haag.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum Nieuw-Zeeland 90 dagen in het land blijven

Wat heb je nodig

Zodra je landt in Auckland kun je zonder visum verder reizen. Je hoeft dus nergens voor te betalen. Ook hoef je geen dingen te regelen voor vertrek. Je moet echter wel het een en ander op orde hebben. Geen spannende dingen, maar wel noodzakelijk;

  • Een geldig paspoort (welke nog één maand geldig is NA vertrek uit Nieuw Zeeland)
  • Een bewijs van voldoende financiële middelen
  • Een retour ticket nodig, of een ticket naar een volgende bestemming (bijvoorbeeld Australië of Azië)

New Zealand Passenger Arrival Card

Een visum krijg je dus niet. Sterker nog, je krijgt niet eens meer een stempel. IN Nieuw-Zeeland hebben ze namelijk een elektronisch visum. Dat betekent echter niet dat je helemaal niks hoeft te doen. Je moet namelijk een New Zealand Passenger Arrival Card invullen om het land binnen te komen. Deze krijg je meetal in het vliegtuig of bij de douane. Je  hoeft het dus niet apart aan te vragen.

Hou er rekening mee dat ze in Nieuw-Zeeland heel erg streng zijn wat betreft het importeren van eten. Zo moesten wij onze appels (vers vanuit Hong Kong) zonder pardon inleveren en weggooien. Check daarom voor vetrek wat je wel en niet mee mag nemen!

Toch iets meenemen?

Op je Arrival Card moet je alles invullen! En dan ook echt alles. Regeltjes overslaan of vergeten en hopen dat ze het niet zien heeft echt geen zin. Je kunt gelijk weer achteraan de rij aansluiten met een volledig ingevuld formulier. Dit heeft niet alleen betrekking op eten en drinken (of het geld wat je meeneemt). Ook kampeersullen, schoenen en zelfs fietsen moet je aangeven. Je kunt beter alles op het op het formulier invullen. Doe je dat namelijk niet? Dan kan je een boete krijgen of zelfs gevangenisstraf riskeren.

Verder hebben ze hier een behoorlijk uitgebreide controle. Niet om over in paniek te raken. Er lopen veel honden op het vliegveld die alles en iedereen in de gaten houden. Zo’n vriendelijke viervoeter ruikt alles. Drugs, wapens en andere verboden middelen zijn dan ook niet veilig in je koffer. Neem het dus gewoon niet mee. Als je twijfelt of je iets moet aangeven vraag dan hulp bij één van de douaniers. Zij helpen je graag verder.

Visum Nieuw-Zeeland
Wat wij vinden:
  • 8/10
    Oceanië-Expert - 8/10
8/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + drie =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.