Australië is een van de meest bezochte landen. En dat is niet vreemd want Australië staat bij de meeste reizigers voor een eindeloos avontuur, waar het leven eenvoudig kan zijn, waar de horizon oneindig lijkt en waar het altijd ‘surf’s up’ is. Een land waar reizen bovendien bijzonder gemakkelijk gaat. Het is geen wonder dat de Aussies hun eigen land Lucky Country noemen.

Het land is zo groot als Amerika, maar heeft slechts 23 miljoen inwoners. Hierdoor is het niet alleen van de mooiste landen ter wereld, het is ook een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Het bijzondere is dat het binnenland zo goed als onbewoond is. Hierdoor woont het grootste deel van de bevolking binnen 20 kilometer van de oceaan. Een schitterende oceaan overigens waar je kunt duiken of surfen of gewoon lekker kunt relaxen.

Waarom Australië

Omdat het een schitterend land is. De iconische Outback – de uitgestrekte legendarische woestijn -, het Great Barrier Reef – de grootste levende structuur op aarde -, de indrukwekkende kust en de regenwouden maken een verblijf in dit fascinerende land tot een ongekend hoogtepunt. Het is een land met ongekend veel mogelijkheden. Van surfen op de beste golven tot kamperen in de bush, van stedentrips tot roadtrippen in je kamper.

Beste Reistijd

De beste reistijd van Australië loopt nogal uiteen. Er zit namelijk een verschil in klimaat tussen noord en zuid. Het zuiden is het mooist tijdens de Australische zomer. Die loopt van december tot en met maart.

Bezienswaardigheden

Laat je inspireren en lees hier alles over de mooiste en indrukwekkendste highlights het land!

Vliegtickets

Op zoek naar de voordeligste vliegtickets? Lees dan snel verder want wij geven de beste tips!

Backpacken

Wil jij binnenkort backpacken in dit prachtige land? Lees dan onze handige tips.

Wat is er te zien

Australië is een bijzonder land. Een van de meest afgelegen, maar ironisch genoeg, ook een van de meest populaire, met name onder backpackers en budget reizigers. Het is een hele reis om er te komen, maar als je er dan bent wordt je beloond met heel veel moois. Zo is er de Great Barrier Reef, een van de bekendste koraalgebieden ter wereld, tot aan Sydney, de bruisende stad. In het binnenland heb je Uluru, een gigantische rots die zo’n 8 kilometer beslaat en wat te denken van de 50.000 kilometer aan kust? Kortom, er is altijd wat te doen.

TIP – op onze pagina Bezienswaardigheden Australië vind je alle bezienswaardigheden

Beste reistijd

Goed weer op reis is best belangrijk. Lees hier alles over de beste reistijd van het land.

Budget

Het reizen is niet gratis. Ben je benieuwd wat het ongeveer kost? Lees dan snel verder.

Reisinformatie

Lees hier alles over visum, inentingen, vervoer, eten en drinken, geloof, inwoners en nog veel meer

De mooiste bezienswaardigheden

Great Ocean Road

12 apostelen

Whitsunday Islands

Whitesunday Islands

Fraser Island

Fraser Island

Top Tips Australië

Zoals gezegd is Australië hét backpackersland. Veel backpackers trekken naar Australië voor de reis van hun leven. Niet gek ook, want het is een van de mooiste en meest toegankelijke landen ter wereld. Het reizen in Australië is daarnaast ook erg makkelijk. Toch zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Australië ‘doen’ in 2 of 3 weken is een veelgemaakte fout. Dat is niet te doen. Het is een gigantisch land met grote afstanden. Je kunt beter twee of drie regio’s kiezen tijdens je reis.
  • Een andere misvatting is dat de seizoenen omgedraaid zijn. Dat is waar in het zuiden van het land, maar zeker niet in het noorden. De beste tijd om Sydney te bezoeken, is december t/m maart, maar het tegenovergestelde geldt voor het Great Barrier Reef.
  • Stopcontacten in Australië zijn niet zoals wij die kennen. Maar ze zijn ook niet Amerikaans, Aziatisch of Europees. Australië heeft zijn eigen stopcontacten, die lijkt op de Amerikaanse, maar dan net anders. Let hier dus op voordat je vertrekt.
  • Eten is vrij duur. Als je uit eten gaat ben je al snel $30 kwijt. Als je toch uit eten wilt met een klein budget moet je voor Aziatisch eten gaan. Ze hebben hier namelijk goedkoop (en lekker) Aziatisch eten.

Budget

Australië is niet heel goedkoop. Het is HET backpackersland, maar de prijzen zijn niet bepaald backpackersminded. Zo zijn kosten voor accommodatie en eten en drinken best hoog in vergelijking met andere landen.

Reken als budget Asutralië op minimaal €60 per dag.

Auto huren/kopen

Lees alle tips en info over hoe je een auto koopt of huurt. Van prijzen tot verkeersregels.

Camper huren/kopen

Lees alle tips en info over hoe je een camper koopt of huurt. Van prijzen tot verkeersregels.

Vervoer

Wat is de beste manier om van A naar B te komen? Lees alle opties op deze pagina!

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.