Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Great Barrier Reef

Door: Ties    |    Reacties: 1

Ga je naar Australië, dan is het een must om een bezoek te brengen aan Great Barrier Reef. Great Barrier Reef wordt ook wel een van de wereldwonderen of ‘het grootste levende organisme’ ter wereld genoemd. Je kunt er prachtig duiken, maar je kunt ook van een afstand genieten van het prachtige beeld van dit bijzondere natuurverschijnsel. 

Het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef wordt niet voor niets het grootste levende organisme ter wereld genoemd. Het is namelijk een prachtig koraalrif van maar liefst 2300 kilometer lang, dat gevormd wordt door minuscule organismen. Deze organismen vormen samen het leefgebied voor duizenden zeedieren, die je allemaal kunt bewonderen als je hier gaat duiken. Great Barrier Reef is zo groot, dat je het zelfs vanuit de ruimte kunt zien.

TIP ♥ een dagexcursie naar de reef kost rond de $200 per persoon, inclusief lunch, snacks en snorkel spullen

In Great Barrier Reef leven allerlei soorten zeedieren. Denk hierbij aan zeeschildpadden, maar ook aan rifhaaien, roggen en duizenden soorten kleurrijke koraalvissen. Omdat het water hier zo helder is, kun je maar liefst 25 meter vooruit kijken als je aan het duiken bent. Dit betekent dat je veel zeedieren met eigen ogen kunt zien, ook als ze dieren niet zo dicht bij je zwemmen tijdens het duiken.

Great Barrier Reef

Bezienswaardigheden 

De bezienswaardigheid van Great Barrier Reef is uiteraard het koraalrif en de vele prachtige zeedieren die in het rif wonen. Je kunt het rif en de dieren in het rif het beste bewonderen door een duik te maken in Great Barrier Reef. Het maakt niet uit of je een ervaren duiker bent of voor het eerst een duik gaat nemen, want bij dit rif kan iedereen een duik nemen.

TIP ♥ zoek je meer tips? Check de officiele website van het Great Barrier Reef

De geschiedenis 

Het reef is een echt natuurverschijnsel of natuurwonder. Het koraalrif bestaat al 500.000 jaar en omdat de mens er nooit iets aan heeft gedaan, is het rif echt gevormd door de natuur. Alle micro-organismen die in Great Barrier Reef leven, hebben een belangrijke rol voor het voortbestaan van het koraalrif. Zelfs de diertjes die je helemaal niet ziet, zorgen er wel voor dat het rif er zo prachtig uit ziet en kan blijven bestaan.

Ningaloo Reef

In de buurt van Great Barrier Reef ligt Ningaloo Reef. Helemaal niet bekend onder toeristen, maar net zo mooi als Great Barrier Reef.  Na het bezoeken van Great Barrier Reef raden wij je zeker aan om nog even naar Ningaloo Reef te gaan, zodat je in wat meer rust kunt genieten van de prachtige natuur van dit koraalrif.

Great Barrier Reef

Hoe kom je er?

Omdat Great Barrier Reef zo’n belangrijke toeristische attractie is, gaan er dagelijks verschillende boten naar het prachtige rif. Zowel vanuit Airlie Beach als vanuit Cairns kun je dagelijks naar Great Barrier Reef reizen met de boot. Je kunt een eendaagse duiktrip boeken, maar je kunt ook een gespecialiseerde (langere) tocht naar het rif boeken. Controleer even goed wat voor trip je boekt, zodat je weet waar je aan toe bent. Boek bijvoorbeeld geen trip voor ervaren duikers als je voor het eerst gaat duiken, want dit kan voor problemen zorgen tijdens je excursie en dit is zonde van je bijzondere tijd bij Great Barrier Reef.

TIP ♥ het Great Barrier Reef loopt meer dan 2000 kilometer langs de kust. Een aantal steden langs de kust van Queensland dienen als toegangspoort naar het rif. Er zijn ook een aantal eiland resorts, variërend van kleine en afgelegen resorts tot verrassend grote resorts.

Beste reistijd

Het rif ligt in het noorden van Queensland en hier ligt de gemiddelde jaarlijkse temperatuur nooit onder de 25 graden Celsius. Ook in de winter is het nog lekker warm in het gebied en kun je prima naar het koraalrif reizen. In de zomermaanden is de temperatuur wat hoger en kan het bovendien wat vaker regenen.

Daarom gaan de meeste mensen in de winter, zodat ze zeker weten dat regen hun tripje naar dit koraalrif niet kan verpesten. Wil je in het beste duikseizoen naar het koraalrif? Ga dan in de regenachtige maanden december tot en met februari. Het regent dan meer in het gebied, maar het water is in deze periode wel extra helder en hierdoor kun je nog verder vooruit kijken tijdens het duiken.

Locatie Great Barrier Reef

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Oceanië-Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Ga je naar Australië, dan is het een must om een bezoek te brengen aan Great Barrier Reef. Great Barrier Reef wordt ook wel een van de wereldwonderen of ‘het grootste levende organisme’ ter wereld genoemd. Je kunt er prachtig duiken, maar je kunt ook van een afstand genieten van het prachtige beeld van dit bijzondere natuurverschijnsel.

1 comment

  1. Izaak de boer

    Beste Ties,
    Ik en een vriend maken voor school een onderzoek over The Great Barrier Reef. Wij willen graag een interview met een expert. Zouden wij uw mailadres en of telefoon nummer kunnen krijgen? Dat zouden wij enorm waarderen.
    M.V.G Izaak uit Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 8 =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.