Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË EXPERT

Melbourne

Door: Ties    |    Reacties: 0

Melbourne wordt ook wel de culturele hoofdstad van Australië genoemd. In de stad wonen 3,5 miljoen mensen, maar hier merk je eigenlijk niets van als je in Melbourne bent. Dit komt omdat de sfeer van de stad in Victoria zo relaxed is, dat je niet het idee hebt in een drukke wereldstad te zijn. Het is een groene stad met vele culturele hoogtepunten en bijzondere rooftopbars, waar je ook nog eens de lekkerste koffie van het land kunt drinken.

De ‘rivaal’ van Sydney

Melbourne is de tweede stad van het land, achter Sydney. Wat betreft grote wint Sydney de strijd, maar toch is het Melbourne dat bekend staat als een van ’s werelds meest ‘leefbare steden‘. De adembenemende omgeving en de mooie bezienswaardigheden in de stad gecombineerd met de charme en levendige cultuur maken het tot een van de leukste steden van Australië.

TIP ♥ – een leuke manier om de stad te ontdekken is met de fiets. Je kunt makkelijk een fiets huren door de Bike Share. Per dag kost een fiets $2,80, per week $8.

Melbourne

Melbourne by night

Leuke dingen om te doen in Melbourne

Ook als je geen groot liefhebber bent van kunst, kun je je prima vermaken in Melbourne. Naast de graffititekeningen op de muren en de National Gallery of Victoria, zijn er namelijk nog meer dingen te bewonderen in de hoofdstad van Victoria. Denk hierbij aan de Victoriaanse straten, de neoklassieke gebouwen en de gotische kerken in de stad, maar ook aan het moderne deel van de stad. In het moderne deel van Melbourne vind je onder andere Federation Square, de RMIT University en de Eureka Tower (300 meter hoog).

#1 Bezoek de wijk Fitzroy

Ook zeker een must om te bezoeken, is de hippe wijk Fitzroy, niet te verwarren met de bekende berg in Patagonië. Hier loopt de leukste straat van Melbourne doorheen, Bunswick Street.

In Bunswick Street vind je vele leuke boetiekjes met tweedehands kleding, maar ook luxe winkels met design items, gezellige restaurantjes en koffietentjes. In de avond ga je naar St. Kilda, waar je rondom de pier van het strand pinguïns kunt spotten.

TIP ♥ – wist je dat in je in Melbourne ook kunt kajakken. Check hiervoor Kajak.

#2 Ga naar de Royal Botanic Garden

De Royal Botanic Garden in Melbourne is een van de mooiste en bekendste parken in de stad. In het botanische park vind je prachtige meren, maar ook grote grasvelden en duizenden verschillende soorten omen en struiken. Bij het park hoort het nationale Herbarium van Victoria, waar je maar liefst 1,2 miljoen gedroogde planten kunt bekijken. Een must-see voor natuurliefhebbers!

#3 Ontdek de kunsthoofdstad

Melbourne wordt ook wel de kunst- en cultuurhoofdstad van Australië genoemd en dit is niet voor niets. In de stad kom je namelijk in bijna iedere straat en in bijna ieder steegje prachtige straatkunst tegen, die met graffiti op de eerst zo saaie bakstenen muren is aangebracht. Vooral de muurschilderingen van Hosier Lane zijn zeker een aanrader om eens te bekijken. Deze schilderingen veranderen bijna iedere dag en spelen altijd in op de politieke en culturele ontwikkelingen van dat moment. 

Ook vind je in Melbourne de National Gallery of Victoria, waar je bijzondere Aboriginalkunst en moderne Australische kunst kunt bewonderen. De stad is de ideale plek voor liefhebbers van kunst en cultuur, maar ook voor liefhebbers van groen en natuur.

TIP ♥ – in het National Gallery of Victoria zijn elke week ander voorstellingen

#4 Chinatown

In het midden van de negentiende eeuw werd er goud ontdekt in Melbourne en om deze reden nam de bevolking van de stad flink toe. Door de Gold Rush kwamen er ook veel Chinezen naar de stad, die in 1851 Chinatown oprichtten. Deze wijk bestaat nog steeds en is nu een van de oudste Chinezenwijken van de wereld.

#5 Flinders Street Station

Aan het einde van de negentiende eeuw raakte de stad in verval, maar in de jaren dertig (twintigste eeuw) begon de stad zich weer te herstellen. Flinders Street Station werd het drukste station van de wereld en in 1940 had de stad zelfs het grootste tramnetwerk van die tijd. Er kwamen meer wolkenkrabbers, er kwamen steeds meer migranten naar de stad toe en zo werd Melbourne een multiculturele stad.

TIP ♥ – check ook de wijk Williamstown over de Westgate Bridge.

Melbourne

De State Liberty of Victoria

Hoe kom je er?

Melbourne heeft een internationaal vliegveld, waar je vanuit Nederland naartoe kunt vliegen. Ook komen er nationale vluchten aan op het vliegveld van Melbourne (voor binnenlands reizen naar de stad) en kun je met de trein of bus naar Melbourne reizen als je al in Australië bent.

Beste reistijd

De beste reistijd om naar Melbourne te gaan, is in de maanden september tot en met december. De stad ligt in het zuidoosten van Australië en in deze periode is het in het zuidoosten van het land vrij droog.

Ook is er een aangename temperatuur in september tot en met december, zodat je alle bezienswaardigheden in de stad kunt bewonderen zonder last te hebben van extreme kou of hitte. In de maanden maart en april kun je ook goed naar Melbourne reizen, want ook in deze maanden is het over het algemeen droger en is er een aangename temperatuur.

Locatie Melbourne 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 8 =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Wij proberen we onze bezoekers niet alleen te informeren over bestemmingen, we proberen toekomstig reizigers ook te inspireren.