Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Perth

Door: Ties    |    Reacties: 0

Perth is de meest afgelegen grote stad van de wereld. Je komt er niet zomaar, maar eigenlijk wil je deze bijzondere stad ook zeker niet missen als je in Australië aan het rondreizen bent. De skyline van de stad is prachtig, de sfeer is goed en je kunt er ook nog eens heerlijk naar het strand.

Perth; een kort intro

Perth is de hoofdstad van de staat Western Australia. De stad heeft 1.3 miljoen inwoners en ligt maar liefst 2700 kilometer verwijderd van de stad Adelaide. Dit maakt de stad de meest afgelegen grote stad van de wereld. Toch moet je je niet af laten schrikken door de grote afstand tussen Perth en Adelaide, want je krijgt zeker geen spijt als je deze afstand besluit te overbruggen om naar Perth te gaan.

Het is een stad die veel charme heeft en dit komt onder andere omdat de stad een prachtige ligging heeft. Zo is de stad helemaal om de Swan River heen gebouwd, waardoor de stad prachtige stadsstranden heeft. Geen kleine of eenvoudige stranden, maar de beste stadsstranden van heel Australië.

Perth

Bezienswaardigheden Perth

Perth is een unieke stad in Australië en heeft een totaal andere sfeer dan bijvoorbeeld Melbourne. Je begint je stedentrip in het moderne centrum van de stad. Hier liggen de meeste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Bell Tower. Heb je deze hoge toren beklommen, dan heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Swan River die om de stad heen ligt.

Verder vind je in het centrum van Perth de St. George Cathedral, de Art Gallery of Western Australia en het Old Cour House Law Museum. Houd je van winkelen? Dan zit je zeker goed in Perth, want in winkelstraat London Court vind je vele verschillende winkels.

Ben je hier in het weekend? Ga dan naar de weekendmarkt in de wijk Subiaco. Ook hier kun je lekker winkelen en geniet je van een bijzondere, typisch Australische sfeer.

ij je aan om naar Kings Park te gaan. Dit is een park van 400 hectare groot met een prachtig uitzicht over de skyline van Perth en de Swan River. Zeker als je bij zonsondergang in het park bent, kun je prachtige foto’s maken van de stad en de rivier.

TIP ♥ – het is een mooie stad voor activiteiten. Mountainbikers kunnen zich uitleven op de 1.000 kilometer lange Munda Biddi Trail van Mundaring (nabij Perth) tot Albany, een prachtige route! Verder kun je hier duiken, snorkelen, windsurfen, golfsurfen en walvissen spotten.

Perth

De geschiedenis van Perth

De eerste nederzetting werd in het jaar 1829 gesticht door kapitein James Stirling. In deze tijd heette de stad nog geen Perth, maar werd de stad Swan River Colony genoemd. Vele jaren lang was de stad een zeer afgelegen buitenpost van Sydney, maar tegenwoordig is de stad al wat meer bij de rest van het land betrokken. Toch is en blijft Perth een hele afgelegen stad, maar dit kun je ook als charme zien. Overigens is de sfeer hier hetzelfde als in de andere grote Australische steden, ondanks de grote afstand tussen Perth en de andere grote steden in het land.

Hoe kom je er?

Omdat de stad zo ver van de andere grote steden in Australië verwijderd ligt, kun je eigenlijk alleen met het vliegtuig naar deze stad reizen. Het is ook mogelijk om een roadtrip te maken, maar dan ben je wel erg lang onderweg. Prima als je een route langs allerlei bezienswaardigheden uitgestippeld hebt en genoeg tijd hebt in Australië, maar minder interessant als je niet zo lang in Australië bent en in je korte vakantie zo veel mogelijk wil zien en doen.

Vanuit Perth naar Fremantle

Je kunt een stedentrip naar Perth prima combineren met een bezoek aan Fremantle. Fremantle is een kleine stad, maar er is veel te doen en te zien. Zo zie je in de haven van Fremantle bijvoorbeeld een replica van het Nederlandse VOC-schip de Duyfken liggen, kun je er het West Australian Maritime Museum bezoeken en kun je er heerlijk door de smalle straatjes struinen om diverse bijzondere boetiekjes te bezoeken.

Perth

Beste reistijd

Deze regio heeft het zonnigste klimaat van heel Australië. Soms kan dit een beetje heftig zijn. Zeker als je veel bezienswaardigheden wil bezoeken in de stad. Gelukkig zijn er genoeg stadsstranden in de stad waar je even lekker kunt ontspannen en af kunt koelen. De beste tijd om naar Perth te gaan is in de maanden oktober tot en met april

In de maand oktober is de gemiddelde temperatuur het laagst, maar dan kan het nog wel wat regenen. Prima als je veel bezienswaardigheden wil bezoeken, maar minder aantrekkelijk als je naar het stadsstrand wil. In de maanden januari en februari is het veel warmer en regent het minder. Ideaal voor een strandvakantie. 

Locatie Perth

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Oceanië-Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Perth is de meest afgelegen grote stad van de wereld. Je komt er niet zomaar, maar eigenlijk wil je deze bijzondere stad ook zeker niet missen als je in Australië aan het rondreizen bent. De skyline van de stad is prachtig, de sfeer is goed en je kunt er ook nog eens heerlijk naar het strand.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − tien =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder

Tickets
boeken