Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Vliegtickets Australië

Door: Ties    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 juni, 2019

Een vliegticket is vaak het startsein van je wereldreis. Laat dat nu ook meteen het grootste deel van je budget innemen. Want een vliegtickets Australie is niet bepaald goedkoop. Een ticket kost je al snel €750, een behoorlijk investering. Gelukkig ben je dat snel vergeten zodra je landt in Australië en begint aan de reis van je leven.

Er zijn nogal wat websites waar vliegtickets Australie kunt boeken. De prijzen zijn over het algemeen bij elke website gelijkwaardig, behalve als er speciale deals zijn (denk aan de KLM Werelddeal weken). Er zijn gelukkig wel een aantal trucjes die je kunt toepassen om een goedkopere vliegtickets Australie te boeken.

Vliegtickets Australië

Er zijn honderden, misschien wel duizenden, blogs te vinden over tips voor het boeken van goedkope vliegtickets. De ene tip werkt wat beter dan de ander. Maar wat is er nu wel en niet waar? Helaas is er niet één Gouden Regel die je kunt volgen waardoor je de goedkoopste vliegtickets Australie vindt.

Uit onderzoek blijkt dat je het beste op een dinsdag kunt vliegen en dan het liefst vluchten die tussen 18:00 uur en 0:00 uur vertrekken, maar helaas is dit ook niet altijd waar. Onderstaande foto laat het verschil zien tussen prijzen op een dinsdag en vrijdag.

♥ Prijzen: Als je naar Azië of Zuid-Amerika vliegt zijn tickets naar populaire landen meestal niet duurder dan €500 als je goed zoekt. Dat geldt niet voor Australie. Reken op zeker €800 pp.

Vliegtickets Australie

De beste websites

Wat is de beste website om je ticket te boeken? Dat is niet zo 1-2-3 te zeggen omdat elke website wel een voor- of nadeel heeft. Feit is wel dat er qua prijzen vaak een minimaal verschil zit. De een heeft alle extra toeslagen al in de prijs inbegrepen terwijl de ander een ‘kale’ prijs weergeeft. Bij het boeken zullen bijna alle vluchten op verschillende webites qua prijs vergelijkbaar zijn.

Wij hebben redelijk veel ervaring in het boeken van vliegtickets en we kunnen zeggen dat er drie websites zijn die vaak de goedkoopste vliegtickets Australie aanbieden.

CheapTickets

cheaptickets

Skyscanner

skyscanner

Handige trucjes

Als we één Gouden Tip hadden kunnen geven over het boeken van de goedkoopste vliegtickets hadden we die graag gegeven. Helaas is er niet één regel of truc om voor het vinden van het ‘Gouden Ticket’. Het komt vaak neer op veel zoeken, goede data’s kiezen en buiten het hoogseizoen vliegen. Dan heb je de meeste kans op goedkopere vliegtickets Australie.

Hierdoor is het moeilijk te bepalen waar en wanneer je de goedkoopste tickets kunt boeken. Er zijn gelukkig wel een aantal trucjes.

♥ TIP – uit onderzoek blijkt dat de tickets 56 dagen van te voren het voordeligst zijn, dat dinsdag de beste dag is om te boeken en datvluchten die tussen 18:00 uur en 0:00 uur vertrekken daarnaast het voordeligst zijn.

1. Prijsalarm

Een prijsalarm is een van de makkelijkste manieren om prijzen van bepaalde bestemmingen te volgen. Bij de vergelijkingssite Skyscanner kun je makkelijk een prijsalarm instellen.

Het werkt vrij simpel. Als je niet meteen de beste prijs van je ticket vindt, heb je de optie om een prijsalarm in te stellen. Je krijgt een melding zodra de prijs van het ticket verhoogd of verlaagd wordt. Op die manier volg je heel makkelijk jouw ticketprijs.

2. Nieuwsbrief

Iedereen is altijd een beetje huiverig voor nieuwsbrieven. Niemand wil elke dag een volle inbox met tientallen mails. Toch kan het wel degelijk geld schelen. Luchtvaartmaatschappijen kondigen namelijk vaak hun aanbiedingen aan via nieuwsbrieven. Soms volgen luchtvaartmaatschappijen elkaar volgen qua prijsverlagingen. Als KLM de prijzen voor een vliegtickets Australië verlaagt, is de kans aanwezig tot een ander dat ook doet.

3. Aanbiedingen

Over het algemeen zijn januari en september echte ‘aanbieding maanden’. In deze maanden vullen ze de ‘gaten’ tussen het hoog- en laagseizoen. De maanden maart tot en met mei en oktober en november zijn namelijk rustige maanden.

Daarom proberen ze met aanbiedingen in de maanden januari en september die rustige maanden op te vullen.

Wat wij vinden:
  • 8.5/10
    Oceanie Expert - 8.5/10
8.5/10

Samenvatting

Een vliegticket is vaak het startsein van je wereldreis. Laat dat nu ook meteen het grootste deel van je budget innemen. Want een vliegtickets Australie is niet bepaald goedkoop. Een ticket kost je al snel €750, een behoorlijk investering. Gelukkig ben je dat snel vergeten zodra je landt in Australië en begint aan de reis van je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.