Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË

Blog

  • Alles
  • Australie
  • Mooie Lijstjes
  • Nieuw Zeeland
  • Reis inspiratie
  • Reistips
  • Routes

Kauri bomen | heersers van de natuur

De Kauri-bomen behoren tot de grootste bomen ter wereld. Helaas is de populatie Kauri-bomen de afgelopen jaren erg geslonken, omdat zowel Europeanen als Maori veel bomen hebben gekapt om uiteindelijk meubels van te maken. Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland vind je gelukkig nog een aantal prachtige exemplaren.

De mooiste eilanden in Oceanië

Oceanië is van alle continenten misschien wel degene met de grootste geheimen. Iedereen kent Australië en Nieuw-Zeeland, maar het continent heeft veel naast deze twee (mooie) landen nog 14 landen. De een wat bekender dan de ander. Wij hebben een overzicht gemaakt met de 7 mooiste eilanden in Oceanië. Ouvéa Bora Bora Santo Moorea Savai'i Taveuni [...]

5 redenen om naar Wellington te gaan

Wellington is niet alleen de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, het is ook een van de leukste steden van het land. Tijdens onze bezoek(en) aan Wellington waren we elke keer weer verrast door de positieve vibe die hier hangt. In heel Nieuw-Zeeland overigens. In dit blog zullen we proberen onze liefde voor Wellington over te brengen en [...]

Roadtrip door Nieuw-Zeeland – Dit zijn de mooiste

Nieuw-Zeeland is een van de mooiste landen ter wereld. Een van de leukste dingen om te doen is het maken van een roadtrip. Dit land is dé plek om met je camper of auto rond te reizen. Wil jij een roadtrip door Nieuw-Zeeland maken? Bekijk dan deze routes! #1 De Arthur's Pass We beginnen meteen [...]

De beste route langs de oostkust van Australië

Een van de beste regio’s om een roadtrip te maken is de oostkust die bijna 4.000 kilometer lang is en bestaat uit schitterende stranden, groene regenwouden, kleine stadjes en gigantische internationale steden. Speciaal voor iedereen hebben wij de beste route langs de oostkust van Australië uitgeschreven.

Door deze foto’s wil je NU naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is met afstand het mooiste waar wij ooit zijn geweest en we hebben ondertussen heel wat landen bezocht. Nieuw-Zeeland is een van de meest geïsoleerde landen en dat is goed te merken. De natuur in het land is niet alleen onaangetast, maar ook nog eens sprookjesachtig mooi. Of je nu op zoek bent naar witte [...]

Wat te doen in Sydney | 5x de mooiste highlights

Als je naar Australië reist is de kans vrij groot dat je ook in Sydney komt. Bijna iedereen heeft wel eens van deze stad gehoord, ook al ben zijn ze nog nooit in Australië geweest. Deze stad is eigenlijk een beetje de bakermat van de reizigers. Maar wat maakt deze stad nou zo bijzonder? In deze blog delen we 5 gave dingen om te doen in Sydney!

Tips voor de Milford Track

De Milford Track is een van de bekendste wandelroutes in Nieuw-Zeeland. Deze vierdaagse wandelroute brengt je de bergen en regenwouden van het Fiordland National Park, over paden waar vroeger Maori’s en vroege ontdekkingsreizigers hebben gelopen. Maar hoe begin je aan deze route? Op deze, en alle andere, vragen geven we in deze blog antwoord.

10x backpack in Australië

Je hebt een hoofd vol plannen. Backpacken in Australië is één groot avontuur en je hebt er zin in. Je ticket is geboekt, je spaarrekening loopt inmiddels redelijk vol met spaarcentjes en je backpack staat al klaar. Maar wat zijn nu de beste plekken van Australië om als backpacker te bezoeken? Wij maakten een lijst van de 10 beste backpackers hot spots in Australië.

15x mooie highlights Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een schitterend land, misschien wel de mooiste waar wij ooit zijn geweest. Het is de plek om ongerepte natuurlijk te zien en epische avontuurlijke bestemmingen aan te doen. En vergeet de vriendelijke locals niet. Maar wat moet je nu echt gezien hebben? Dat lees je in deze blog!

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken.

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar deze reis – hoe cliché ook – veranderde ons wereldbeeld!

Lees verder