De Fiji eilanden zijn voor de meeste Nederlanders en Belgen geen bestemming waar we ieder jaar weer naar toe gaan, helaas. Een Fiji vakantie is meestal een mooie afsluiting van een rondreis door Australië of Nieuw Zeeland. Onder het mom ‘nu we er toch zijn’ komt het steeds vaker voor dat mensen de Fiji eilanden bezoeken voor een korte vakantie. Wij begrijpen wel waarom. De eilanden zijn een waar paradijs op aarde.

Fiji Vakantie

Steeds meer mensen gaan dus op vakantie naar de Fiji eilanden. Maar dat wil niet zeggen dat een Fiji vakantie enorm populair is onder Nederlanders of Belgen. Sterker nog het grootste deel van de toeristen op de Fiji eilanden bestaat ui Kiwi’s (Nieuw Zeelanders) en Aussies (Australiërs). Helaas is een vakantie naar de Fiji eilanden voor de meeste Europeanen nog een dure aangelegenheid. Omdat het nog niet storm loopt op deze bestemming Fiji zijn tickets nog relatief duur. En door de lange vluchten ben je ook nog eens ontzettend lang onderweg. Het is minimaal 26 uur vliegen, wat vaak betekent dat je anderhalf tot twee dagen onderweg bent inclusief overstappen. Vaak via Nieuw Zeeland. Gelukkig komt hier wel steeds meer verandering in. De verwachting is dan ook dat je binnenkort voor steeds scherpere prijzen op vakantie kan naar Fiji.

Wil je juist nu nog naar Fiji. Zodat je nog kan genieten van de rust zonder dat je over overlopen wordt door de toeristen? Lees dan verder!

Vakantie Fiji vanuit Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland ligt het dichtst bij Fiji. Daarom vliegen veel vliegmaatschappijen eerst naar Nieuw Zeeland en stap je daar over naar een ander vliegtuig wat richting de Fiji eilanden vliegt. Het verklaart ook waarom veel mensen die een rondreis maken door het prachtige Nieuw Zeeland een kleine Fiji vakantie aan hun rondreis Nieuw Zeeland vast plakken. De tickets vanuit Nieuw Zeeland zijn veruit de goedkoopste en het is de minst lange vlucht.

Jaarlijks gaan er ook steeds meer Nieuw Zeelanders richting de Fiji eilanden voor een vakantie. Waar Indonesië jarenlang de grootste trekpleister was is Fiji dit nu met grote stappen aan het inhalen. En terecht! Ben je in Nieuw Zeeland dan is het absoluut de moeite waard om een vakantie in Fiji te overwegen. Je komt niet ieder jaar aan die kant van de wereld. Dichterbij Fiji dan dat zal je dan ook niet snel meer komen. Een vlucht vanuit Auckland duurt ongeveer 3 uur en kost rond de €235.

Vakantie Fiji vanuit Australië

De meeste bezoekers komen dus uit of vanuit Nieuw Zeeland naar Fiji voor een heerlijke vakantie. Ook de Aussies laten zich met enige regelmaat richting het tropische Fiji vliegen. Zij zijn dan ook samen met de Kiwi’s verantwoordelijk voor het grootste deel van het toerisme op de Fiji eilanden. Nog wel moeten we daar bij zeggen. Ook Amerikanen vanuit Hawai weten Fiji steeds vaker te vinden. Vanuit Brisbane (€210) en Sydney (€185) zit je in 5 uur op het prachtige Fiji.

Fiji vakantie aanbieders

Om een goede vakantie Fiji te hebben is het belangrijk dat je een vakantie boekt bij een organisatie waar je jezelf prettig bij voelt. Alleen kijken naar de prijs kan soms voor vervelende verrassingen zorgen. Met de onderstaande aanbieders weet je in ieder geval zeker dat ze verstand van zaken hebben als het gaat over een vakantie in Fiji.

Tenzing Travel

Met Tenzing Travel ga je op vakantie met een echte verre bestemmingen expert. En Fiji is absoluut een verre bestemming. Laat je vakantie volledig door Tenzing verzorgen of vraag ze om alleen bepaalde onderdelen te regelen. Het kan allemaal.

Kadavu

Riksja Travel

Riskja Travel is de organisatie achter Nieuw Zeeland Online. Ze organiseren al tientallen jaren rondreizen door Nieuw Zeeland en kregen steeds vaker het verzoek om zo’n rondreis af te kunnen sluiten in Fiji. Je kan bij Riksja eenvoudig een deel van je reis, een bouwsteen genaamd, boeken.

Fiji

Vakantie resorts op Fiji

Een ander mogelijkheid is om zelf een ticket en een resort te boeken op Fiji. Eerlijk is eerlijk, het land is niet super groot en de meeste mensen komen er voor het strand. Wat is er dan makkelijk om zelf een ticket te boeken om vervolgens een resort te boeken. Het vervoer naar het resort kan 9 van de 10 keer via het resort zelf geregeld worden. Makkelijker wordt het niet toch? En op deze manier bespaar je waarschijnlijk ook nog wat geld.

Een resort is eigenlijk een hotel op een eiland. Alles is vaak gelijkvloers of op 1 a 2 verdiepingen. Huisjes hebben wat meer de ruimte en staan vaak aan of dicht bij het strand. Op deze manier kan je maximaal genieten van het ultieme eiland gevoel. Resorts zijn niet goedkoop maar dat is Fiji sowieso niet. Overnachten kan in allerlei prijsklassen. Een goedkoop hotel kan je al boeken voor een paar tientjes per nacht. Maar houd er dan wel rekening mee dat je niet aan het strand slaapt en ook niet een eigen huisje hebt. Wil je echt op/ aan het strand in een eigen huisje ga je al snel naar de €100 per nacht. Voor een goed overzicht kan je zoeken op booking.com.

Budget Fiji

Comments

1
 1. Ria Hoeven

  Hoi,

  Ik vroeg me af of jullie misschien weten of Fiji een druk bezocht land is qua toeristen? Wij zoeken namelijk een beetje rust tijdens de laatste week van onze vakantie in Nieuw Zeeland 😉

  Groetjes,
  Ria

  Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.