Backpacken is tegenwoordig een populaire manier om een land te ontdekken. Backpacken Nieuw-Zeeland betekent voor iedereen wat anders. De een wil zo goedkoop mogelijk, zo lang mogelijk weg blijven terwijl de ander 3 weken met een rugtas op door het land trekt. Backpacken Nieuw Zeeland geeft je veel vrijheid. Je zit niet vast aan een reis schema en je kiest je eigen route. Het is vooral populair bij jongeren.

Nieuw-Zeeland is een van de mooiste landen die wij ooit hebben gezien. Het heeft een bepaalde magie die iedereen weet te raken. Ga je backpacken door Nieuw-Zeeland? Lees dan deze pagina met tips over onder andere:

Backpacken Nieuw-Zeeland

We vallen misschien in herhaling, maar Nieuw-Zeeland is een schitterend land. Het heeft misschien niet de tempels zoals in Azië of de tropische stranden zoals Fiji maar een mix van alles. Je kunt hier skiën, surfen, wandelen over vulkanen helderblauwe meren bezoeken of mountainbiken door de mooiste bossen ter wereld.

TIP – hou de site van de AA Accommodation Guide in de gaten. Hier vind je veel handige info!

En er is geen betere manier om dit land te ontdekken dan door te backpacken door Nieuw Zeeland. Het geeft je alle vrijheid die je nodig hebt om het prachtige land door te reizen. Het is niet het goedkoopste land om te backpacken, maar wel een van de makkelijkste. Alles is goed geregeld, wegen zijn goed, mensen zijn behulpzaam, pinautomaten werken en bussen, treinen en vliegtuigen vertrekken op tijd.

Voor degene die nog twijfelen

Visum Nieuw Zeeland

Voor je visum hoef je niet zo veel te doen. Als je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland mag je met een Nederlands of Belgisch paspoort namelijk maximaal drie maanden in het land blijven ZONDER dat je een visum hoeft aan te vragen.

Over het algemeen is drie maanden meer dan genoeg.

Vervoer Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is niet eens zo’n heel groot land. Het heeft ongeveer dezelfde grote als Frankrijk. Het is dan ook vrij eenvoudig om rond te reizen in het land. Voor de meeste reizigers val het vervoer Nieuw-Zeeland op een huurauto of huurcamper neerkomen, maar ook met het openbaar vervoer kom je op veel bestemmingen.

Auto huren/kopen

auto nieuw-zeeland

Het huren of kopen van een auto is ideaal voor degene die zelf rond willen rijden, maar liever overnachten in vaste accommodatie zoals hotels of hostels.

Camper huren/kopen

Camper Nieuw-Zeeland

Het huren of kopen van een camper is ideaal voor degene die zelf rond willen rijden, en ook nog eens alle vrijheid willen qua overnachten.

Overig vervoer

Vervoer Nieuw-Zeeland

Als je geen camper of auto wil rijden zijn er gelukkig nog veel meer opties. Hoogstwaarschijnlijk kom je dan bij georganiseerde busreizen uit.

Budget Nieuw-Zeeland

Het backpacken Nieuw-Zeeland is niet zo goedkoop. Zeker niet als je net uit Azië komt zoals wij. Prijzen zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Een camper of auto huren of kopen is al een flinke slag in je budget. De bezienswaardigheden zijn vaak gratis, maar activiteiten weer behoorlijk prijzig.

Als je op een krap budget reist, met het openbaar vervoer, en je gaat alleen kamperen of je overnacht in hostels, je kookt je eigen maaltijden, moet je rekenen op zo’n NZ$60 per dag. Dat is ongeveer €40 per dag per persoon. Dat is wel echt low-budget.

TIP ♥ – meer informatie over het budget vind je op onze pagina Budget Nieuw-Zeeland.

fiordland national park

Het Fiordland National Park

Overnachten Nieuw-Zeeland

Overnachten in Nieuw-Zeeland kan op allerlei manieren. De meeste backpackers kiezen er voor om een kleine bus/auto te huren of kopen waar ze in kunnen slapen. Hierdoor zul je weinig in hotels of hostels komen. Daarnaast zijn hotels vrij prijzig. Zelfs voor een hostel betaal je al snel zo’n NZ$25-30 per nacht. Als je dan 2 maanden weg gaat wordt dan een grote kostenpost.

Backpackers komen niet zo druk in hotels. En met prijzen vanaf NZ$150 per nacht is dat ook niet echt backpacker-vriendelijk. De hostels in Nieuw-Zeeland zijn favoriet onder backpackers en zijn te verdelen in YHA hostels en BBH’s (Budget Backpacker Hostels). Beide beginnen bij zo’n NZ$20 per nacht.

Camping

De goedkoopste vorm van overnachten zijn de campings. Je kunt op sommige plekken vrij kamperen, maar een low-budget caping kost je vaak niet meer dan NZ$5 per nacht incl. faciliteiten.

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Backpacken Nieuw-Zeeland is zo gaaf doordat het een van de mooiste landen is op deze planeet. De bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland zijn zo spectaculair dat het land een onvergetelijke indruk achter laat. De prachtige natuur (en die is echt oogverblindend mooi!), de bijzondere culturen, de vele activiteiten en de rust die je hier nog vindt maken Nieuw-Zeeland een fascinerende bestemming. Hieronder hebben we een kleine selectie van de mooiste bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland.

TIP ♥ – de pagina bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland vind je alle bezienswaardigheden.

Lake Tekapo

Lake Tekapo

Rotorua

rotorua

Milford Sound

Milford Sound

Abel Tasman

abel tasman national park

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Het weer in Nieuw Zeeland is te vergelijken met het klimaat in Nederland of België. Dat betekent dat je koude tot zachte winters hebt en warme zomers (niet altijd). Er is geen regenseizoen aangezien het het hele jaar door regent. Vooral in de winter kunnen er flinke regenbuien ontstaan. Het noorden van het Noordereiland heeft, omdat het zo dicht naar de evenaar ligt, een subtropisch klimaat.

TIP ♥ – op de pagina beste reistijd Nieuw-Zeeland vind je meer info over de beste reistijd.

Beste reistijd Nieuw-Zeeland
Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.