Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË EXPERT

Wellington

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

Wellington heeft een bijzondere reputatie hoog te houden in Nieuw Zeeland. Niet alleen is het de hoofdstad van het land. Windy Welly, zoals het bekend is bij locals, is veruit de meest boeiende en aantrekkelijkste stad van het land. Deze hoofdstad weet iedere bezoeker te boeien.

Wellington

Naast het feit dat Wellington als hoofdstad een bestuurlijke functie heeft in Nieuw Zeeland, is het letterlijk het verbindingspunt tussen het Zuider- en Noordereiland. Je “moet” minimaal een aantal dagen in deze bruisende stad verblijven om de stad goed te kunnen zien.

Naast het bruisende centrum ligt Wellington in een mooie omgeving. Omdat het aan het water ligt heeft het een flinke haven wat de belangrijkste uitgangspunt is voor boten op het Noordereiland. Naast de haven heb je er ook stranden, oude pakhuizen en jachthavens. Er staan oude victoriaanse villa’s tegen de heuvels gebouwd welke omringd worden door groene parken en bossen. Door smalle straatjes bereik je de huizen in de stad. Sommige huizen hebben zelfs een kabelbaan om de boodschappen in huis te krijgen zodat ze niet de trap op hoeven te sjouwen met al die tassen. Windy Welly staat daarnaast bekend om de harde wind die door de stad waait, afkomstig uit zee. Vandaar de naam, Windy Welly.

Wellington

Culturele hoofdstad

Ondanks dat het de hoofdstad van Nieuw Zeeland is, is het niet de grootste stad van het land. Die eer gaat naar Auckland. Met zijn 400.000 inwoners is Wellington wel de tweede stad van het land. Waar Auckland wordt gezien als het commerciële hart van het land, zo wordt Wellington beschouwd als culture hoofdstad. De stad staat dan ook bekend om zijn gezellige cafe’s en leuke festivals in de zomer.

Bezienswaardigheden Wellington

Ondanks dat de stad best groot is kan je veel van de bezienswaardigheden in het centrum lopend bereiken. Voor lekker eten en drinken, of een goed feestje, ga je naar Willis Street, Courtenay Place en Cuba street. Iets wat je niet mag missen is het Te Papa. Het nationale museum.

Je kunt per fiets mooie tochten maken naar één van de heuvels rondom de stad zoals Mount Victoria. Hier vind je ook de Botanic Gardens. De Otari Wilton’s Bush is de enige openbare botanische tuin in het land en uitsluitend gewijd aan inheemse planten. Verder staat er op mount Victoria het Gifford Observatory. Hier kan je ’s nachts de prachtige sterren zien en overdag tentoonstellingen of films over het heelal bekijken.

Voor de strandliefhebbers zijn er ook nog stranden te vinden in het oosten van het schiereiland Miramar. Dit staat ook wel bekend als Wellywood vanwege de opbloeiende filmindustrie. Het heeft zelf een eigen Wellywood teken.

Locatie Wellington

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × twee =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Wij proberen we onze bezoekers niet alleen te informeren over bestemmingen, we proberen toekomstig reizigers ook te inspireren.