De grootste stad van het Zuidereiland met zo’n 380.000 inwoners. Christchurch doet ook erg aan Engeland denken dankzij de Victoriaanse bouwstijl van vele gebouwen en de goed onderhouden parken. De stad was sinds 2000 zijn iets wat saaie imago aan het afschudden, helaas werden deze ontwikkelingen door de aardbevingen van 2010 en 2011 stop gezet. Sindsdien is de stad hard bezig met zijn herstel.

Geschiedenis Christchurch

Dankzij de Christ Church van de universiteit van Oxford draagt de stad de naam Christchurch. Gesticht in 1848 door Engelse kolonisten doet Christchurch dan ook nog steeds erg Brits aan. De kolonisten wilde er een streng gelovige Engelse gemeenschap van maken. Helaas voor hen is dat nooit helemaal gelukt. Volgens vele is Christchurch dankzij de vele Victoriaanse gebouwen de meest Engelse stad buiten Engeland. Dat is dus wel goed gelukt.

Christchurch
Christchurch
North Hagley Park

Gelukkig kun je jezelf ook na de aardbevingen nog prima vermaken in de stad. Het is niet alleen de toegangspoort tot de schitterende omgeving, in de stad zelf is ook genoeg te doen. Helaas is niet alles meer beschikbaar en hebben sommige gebouwen enorme schade geleden. Check dan ook van te voren of hetgeen je wilt doen of zien nog steeds beschikbaar is.

Christchurch nu

Tijdens de wederopbouw van Christchurch kwam de innovatiedrang en creativiteit van de Nieuw Zeelanders weer tevoorschijn. Vandaag de dag krijgt Christchurch dan ook een steeds moderner uiterlijk. Vele victoriaanse gebouwen hebben de aardbevingen helaas niet overleefd en in de plaats hier van worden moderne en artistieke gebouwen neergezet. Er worden ook steeds meer festivals en evenementen georganiseerd in de stad, zeker in de zomermaanden. Met de komst van nieuwe cafes, bars en uitstekende (pop up) restaurants heeft ook het uitgaansleven een update gehad.

Christchurch Cathedral
Earthquake city

Slapen in Christchurch

Door de relatief kleine afstanden in de stad is deze eenvoudig per fiets en zelfs te voet te verkennen. In de stad zijn allerlei accomodaties te vinden. Je kan voor enkele tientjes op de camping verblijven of zelfs gratis op bepaalde freedom camping plekken, dit kan alleen als je self contained bent en op plekken waar GEEN “no camping” borden staan. Naast kamperen kan je in Christchurch ook prima overnachten in budget hostels tot zeer luxe bed en breakfasts of hotels. Voor steden als Christchurch kan het zijn dat je in het hoogseizoen van te voren je accommodatie moet boeken. Dit kan je bijvoorbeeld doen op booking.com.

Locatie Christchurch

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.