Hoofdmenu
Onze Producten

OCEANIË EXPERT

Christchurch

Door: Sjoerd    |    Reacties: 0

De grootste stad van het Zuidereiland met zo’n 380.000 inwoners. Christchurch doet ook erg aan Engeland denken dankzij de Victoriaanse bouwstijl van vele gebouwen en de goed onderhouden parken. De stad was sinds 2000 zijn iets wat saaie imago aan het afschudden, helaas werden deze ontwikkelingen door de aardbevingen van 2010 en 2011 stop gezet. Sindsdien is de stad hard bezig met zijn herstel.

Christchurch

Gelukkig kun je jezelf ook na de aardbevingen nog prima vermaken in de stad. Het is niet alleen de toegangspoort tot de schitterende omgeving, in de stad zelf is ook genoeg te doen. Helaas is niet alles meer beschikbaar en hebben sommige gebouwen enorme schade geleden. Check dan ook van te voren of hetgeen je wilt doen of zien nog steeds beschikbaar is.

Geschiedenis Christchurch

Dankzij de Christ Church van de universiteit van Oxford draagt de stad de naam Christchurch. Gesticht in 1848 door Engelse kolonisten doet Christchurch dan ook nog steeds erg Brits aan. De kolonisten wilde er een streng gelovige Engelse gemeenschap van maken. Helaas voor hen is dat nooit helemaal gelukt. Volgens vele is Christchurch dankzij de vele Victoriaanse gebouwen de meest Engelse stad buiten Engeland. Dat is dus wel goed gelukt.

Christchurch nu

Tijdens de wederopbouw van Christchurch kwam de innovatiedrang en creativiteit van de Nieuw Zeelanders weer tevoorschijn. Vandaag de dag krijgt Christchurch dan ook een steeds moderner uiterlijk. Vele victoriaanse gebouwen hebben de aardbevingen helaas niet overleefd en in de plaats hier van worden moderne en artistieke gebouwen neergezet. Er worden ook steeds meer festivals en evenementen georganiseerd in de stad, zeker in de zomermaanden. Met de komst van nieuwe cafes, bars en uitstekende (pop up) restaurants heeft ook het uitgaansleven een update gehad.

Christchurch
Christchurch

Slapen in Christchurch

Door de relatief kleine afstanden in de stad is deze eenvoudig per fiets en zelfs te voet te verkennen. In de stad zijn allerlei accomodaties te vinden. Je kan voor enkele tientjes op de camping verblijven of zelfs gratis op bepaalde freedom camping plekken, dit kan alleen als je self contained bent en op plekken waar GEEN “no camping” borden staan. Naast kamperen kan je in Christchurch ook prima overnachten in budget hostels tot zeer luxe bed en breakfasts of hotels. Voor steden als Christchurch kan het zijn dat je in het hoogseizoen van te voren je accommodatie moet boeken. Dit kan je bijvoorbeeld doen op booking.com.

Locatie Christchurch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − een =

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handig tips en weetjes.

Over OnsO

Reis-Expert is opgericht door de broers Sjoerd en Ties Lagraauw. Onze website(s) zijn ontstaan uit onze passie voor reizen. Na onze eerste reis door Azië besloten we onze tips, ervaringen en avonturen te delen. Ondertussen werd onze passie voor reizen steeds groter en vertrokken we naar andere werelddelen. Wij proberen we onze bezoekers niet alleen te informeren over bestemmingen, we proberen toekomstig reizigers ook te inspireren.