De adventure capital of the world. Dat is hoe Queenstown bekend staat in de wereld. Je zal je er dan ook niet snel vervelen. Zeker voor de adrenaline junkies is er een hoop te doen. En door zijn prachtige ligging aan Lake Wakatipu omgeven door de Remarkables is er ook voor de minder avontuurlijke reizigers genoeg te zien en doen in Queenstown.

Queenstown

Als één van de weinige steden in Nieuw Zeeland is Queenstown een vrij bekende naam in het buitenland. Op het eerste oog lijkt het een groot dorp maar de stad voelt aan als een metropool. Veel kiwi’s en toeristen van het eerste uur vinden dat Queenstown ten nadelen is veranderd. Slachtoffer van zijn eigen succes en de commerciële ontwikkeling die daar bij hoort. Toegegeven het is er drukker geworden en kroegen en bars schieten als paddestoelen uit de grond om de backpackers die er in grote getallen naar toe trekken te voorzien in hun dranklust. Maar wat ons betreft heeft Queenstown toch ook wel zijn unieke sfeer behouden.

Het andere Queenstown

Er is namelijk ook een andere kan van de stad met sjieke restaurants, vijf golfbanen en uitstekende wijn(gaarden). Daar ligt ook direct de kracht van Queenstown. Je kan hier voor ALLES terecht. Adrenaline junkies springen van bruggen of uit vliegtuigen, je kan er skiën in de winter of met een jetski over het prachtige meer schieten. De natuur- en cultuurliefhebbers genieten van het waanzinnig mooie uitzicht nabij het meer en verkennen de vele restaurants van de stad.

Queenstown

Adrenaline hoofdstad

Zoals hierboven geschreven staat Queenstown internationaal bekend als de adrenaline hoofdstad van de wereld. Je hoeft je dan ook niet te vervelen in de stad. Nagenoeg iedere denkbare extreme sport is er te doen. Je kan er een dagje fietsen, dagenlang de wildernis in trekken of één van de hoogste bungeesprongen ter wereld doen. Een kleine greep;

Bungeejumpen – Bungeejumpen is in Nieuw Zeeland uitgevonden. A.J. Hackett was de eerste die gek genoeg was om zichzelf naar beneden te laten storten met alleen een stukje elastiek tussen zijn benen. Inmiddels is deze A.J. Hackett een beroemdheid in Nieuw Zeeland.

Je hebt meerdere keuzes om veilig van grote hoogte naar beneden te springen. Je hebt de 43 meter hoge Kawarau Bridge maar je kan ook ondersteboven van een brug afspringen op zo’n 100 meter hoogte. Niet genoeg? Misschien is de 400 meter hoge Ledge Swing wat voor jou! Meer informatie vind je hier.

Skydiven – altijd al eens willen skydiven? Dan zit je goed in Queenstown. Je kan jezelf hier op 5 kilometer hoogte met 200 km/u naar beneden te laten storten. Dat klinkt al spannend maar wacht maar tot je het uitzicht ziet. Vallend uit het vliegtuig kijk je uit over de Remarkables en Lake Wakatipu, iets wat je nooit meer vergeet! Meer info vind je in Queenstown zelf bij de Travel & Visitor Centre op de hoek van de Shotover & Camp Street, in het centrum. Of check deze website.

Raften – de zomermaanden zijn perfect voor watersporten rondom Lake Wakatipu en de bij nabij gelegen rivieren als de Dart, Kawarau en Shotover. Je kan hier prima raften maar ook kajakken of met een jet-boat over de rivieren racen. Meer informatie vind je hier.

Skien/snowboarden/labglaufen – in de wintermaanden transformeert Queenstown, net als Wanaka, in een wintersportplaats. De Remarkables en de Coronet Peak (1.651 meter) lenen zich prima voor skiën, snowboarden en langlaufen. Coronet Peak is het oudste skigebied van het land. Meer info vind je in Queenstown zelf bij de Travel & Visitor Centre op de hoek van de Shotover & Camp Street, in het centrum. Of check deze website.

Niet zo extreem?

Voor bezoeker die niet zo van deze extreme sporten houden is er nog genoeg anders te doen. De omgeving van Queenstown is adembenemend en ook de stad zelf heeft nog genoeg vertier te bieden. Een aantal voorbeelden zijn;

TSS Earnslaw – Voor alle adrenaline junkies naar Queenstown kwamen was Queenstown een mijnbouwstadje. Een oude herinnering aan deze tijd is het schip de TSS (Twin Screw Steamer) Earnslaw. Je kunt met de TSS Earnslaw verschillende tochten maken, variërend van anderhalf uur tot vier uur durende diner cruises. Meer informatie vind je op deze website.

Lord Of The Rings – Tijdens de opnames van deze beroemde film zijn er verschillende scenes in en in de omgeving van Queenstown geschoten. Sommige inwoners spelen zelfs een kleine rol in de film. Je kan dus een leuke LOTR tour boeken. Je hebt tours van een hele of halve dag. Leuk feitje; bij sommigen mag je ook spelen met de wapens uit de film. Kijk voor meer informatie hier.

Queenstown Winter Festival – in de winter maanden (juni en juli) heb je in Queenstown het Winter Festival. Een ware happining waarbij de stad veranderd in een feestelijke omgeving. Mocht je in deze tijd in Nieuw Zeeland zijn kan het zeker geen kwaad om dit festival te bezoeken.

Queenstown
Queenstown TSS Earnslaw

Beste reistijd Queenstown

Queenstown wordt het hele jaar door bezocht dus een echt laag seizoen is er niet. In de zomer en wintermaanden van Nieuw Zeeland is het hoogseizoen in Queenstown. Herfst (maart tot mei) en de lente (oktober-november) zijn iets rustiger.

Locatie Queenstown

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.